INTERIEUR | BOLLETJESKLEED.

Kennen jullie BolletjesKleed al? Een webshop waar je allerlei verschillende soorten kleden kunt laten maken. 69 verschillende kleuren en ook nog eens verschillende maten.

De bolletjeskleden zijn gemaakt van 100% puur wol en komen uit Nieuw-Zeeland. De kleurstoffen die gebruikt worden bij het verven zijn niet giftig, anti-allergeen en vrij van AZO.

Ieder vloerkleed, besteld via BolletjesKleed.nl, is handgemaakt door vrouwen uit Kathmandu, Nepal. Zij zien erop toe dat ieder kleed een unieke creatie wordt. De vrouwen werken in lokale winkels en ontvangen een rechtvaardig loon voor het werk wat ze uitvoeren. Voor veel van deze vrouwen, vooral degenen die kinderen hebben, is flexibiliteit er belangrijk. Het is voor hen ook mogelijk om vanuit huis te werken.

Er zijn 2 werkplaatsen opgezet in verschillende delen van Kathmandu. De vrouwen die voor bolletjeskleed werken, wonen binnen loopafstand van de werkplaatsen. Ongeveer de helft van de vrouwen maakt de vilten bolletjes en de andere helft maakt de kleden. Anderen zorgen voor de supervisie en training. Zodra de vrouwen klaar zijn met het maken van de bolletjes of kleden, brengen ze de producten terug naar de werkplaats.

De meerderheid van de vrouwen die voor bolletjeskleed werkt is analfabeet, wat ze kwetsbaar maakt. Maar door het maken van bolletjeskleden kunnen ze nog steeds voor hun kinderen zorgen en daarnaast het huishouden doen, omdat ze de flexibiliteit hebben om te werken op de tijden dat het hen uitkomt. Het resultaat is dat deze vrouwen in staat zijn comfortabel te leven en hun kinderen naar school kunnen sturen.

Leuk weetje: Je kunt de naam van de vrouw die jouw kleed heeft gemaakt vermeld zien op het label. Via hun persoonlijke emailadres kan je de vrouw bedanken voor jouw handgemaakte kleed! Klik gerust op haar naam om een persoonlijke mail te sturen.

Deze tekst komt van de website van bolletjeskleed zelf.

Bekijk hier onder een filmpje over de sociale impact van vilten bolletjeskleden!

Het maken van een vilten bolletjeskleed vergt hard werk, geduld en toewijding. Alle vilten bolletjes kleden zijn handgemaakt door vrouwen uit Nepal. Zij werken in een kleine, lokale winkels en ontvangen rechtvaardige lonen voor het werk dat zij uitvoeren. Voor veel van deze vrouwen, vooral degenen die kinderen hebben, is flexibiliteit er belangrijk. Het is voor hen vaak ook mogelijk om vanuit huis te werken.

Zelf heb ik ook een bolletjeskleed mogen ontvangen. Mijn bolletjeskleed heb ik gestyled met een boomstammen bijzettafeltje.

 

 

1

Er zijn ontzettend veel creaties mogelijk. Je hebt de keuze uit 69 verschillende kleuren.

 

2

3

4

5

Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens op de inspiratiepagina van BolletjesKleed.