KIDS | LEUKE UITSTAPJES MET KIDS | HET NIJNTJE MUSEUM.

KIDS | LEUKE UITSTAPJES MET KIDS | HET NIJNTJE MUSEUM.

Leuke uitstapjes met je kind | Het Nijntje Museum in Utrecht.

Ivy is op dit moment 1,5 jaar oud. Mama’s met kleine kinderen zullen waarschijnlijk vaak met de zelfde vraag in hun hoofd zitten. Wat zijn leuke uitstapjes, waar maken we onze kinderen blij mee. We willen allemaal dat onze kinderen niet te veel binnen zitten, dus gaan we vaak lekker naar buiten, gaan naar het zwembad, een dagje naar de ballenbak of misschien wel naar de dierentuin. Ook al zullen ze zich over 5 jaar niks meer herinneren van deze dag, we doen het toch graag voor ze! Want stiekem vinden wij het zelf vaak ook erg leuk.

Een tijdje geleden zag ik via Instagram voor het eerst iemand naar het Nijntje Museum gaan, de foto’s zagen er leuk uit en ik werd toch wel een beetje nieuwsgierig. Zou dit een leuk dagje weg zijn, zou Ivy al groot genoeg zijn of is ze hier toch nog te klein voor. Na een kijkje te hebben genomen op de website was ik overtuigd en wilde ik graag een dagje plannen om hier naar toe te gaan.

 

Ik vind persoonlijk dat dit museum leuk is voor kindjes die al kunnen lopen. Dan kunnen ze zelf overal naar toe en op deze manier kunnen ze zelf alles ontdekken.

Afgelopen donderdag was het zo ver, wij gingen naar het Nijntje Museum. In de binnenstad van Utrecht zit het Museum, speciaal voor kindjes die graag dingen willen ontdekken en doen. Er is genoeg te zien en te beleven, of je nou op een fietsje over de weg wilt rijden, in het treintje wilt zitten, de spoorbomen omhoog wil doen of lekker op een bankje met een boekje zitten, het kan allemaal!

Het Museum heeft verschillende thema ruimtes, boven en beneden. In elke ruimte is weer wat anders te zien. Wat mij heel erg opviel was dat normaal gesproken Ivy je het liefst de hele dag mee trekt om je dingen te laten zien. Maar tot mijn verbazing ging ze hier zelf op ontdekkingstocht, ze keek naar de plaatjes op de muur, naar de knopjes die overal in te drukken waren en speelde met het speelgoed wat in de ruimtes lag. Af en toe kwam ze het even laten zien maar verder vermaakte ze zich prima met alle andere kindjes om zich heen.

Om jullie een klein beetje een beeld te geven heb ik een aantal foto’s toegevoegd.

Onze kleine Picasso!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik denk dat bijna iedereen Nijntje wel kent, de verhaaltjes en tekeningen zijn onwijs bekend en allemaal verwerkt in dit museum.

Lekker koken in de keuken.

Schaapjes, koetjes, varkentjes. De kindjes kunnen er lekker op zitten, mee spelen en aan voelen.Klimmen en klauteren, dat is toch wel heel erg leuk hé!

Je kunt je tickets aan de kassa en online bestellen. Als je Online je tickets koopt ben je zelfs nog voordeliger uit. Tijdens drukke dagen kan het zomaar zijn dat je niet naar binnen mag. Misschien is het daarom handig om van te voren je bezoek te plannen. Dan weet je zeker dat je naar binnen komt.

Parkeren is er lastig, er is weinig plek voor de deur. Hou er rekening mee dat je misschien de wagen beter kunt meenemen als je kindje nog niet lang kan lopen. Ivy was na twee uur helemaal op, misschien heb je hier iets aan met het instellen van je parkeer meter!


Wij hebben een hele leuk ochtend gehad in het museum en ik zou er zo nog een keertje naar toe gaan.

Adress Nijntje Museum:
Agnietenstraat 2
3512 XB utrecht
030 2362399
[email protected]

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag. Op maandagen, óók in schoolvakanties, is het nijntje museum vooralsnog gesloten. Paas- en pinkstermaandag is het nijntje museum open.