BINNENKIJKEN | SMART HOUSE.

Het Smart House.

Vorig jaar werd ik uitgenodigd om naar het Smart House in Wijk bij Duurstede te komen kijken… Ik ben er naar toe gegaan en mijn eerste reactie toen ik binnen kwam was: Waaauw, wat een mooi huis.

De inrichting was strak maar toch ontzettend sfeervol. Het hele huis is verbouwd en ontworpen door de architect: Richard Aperloo van Ja-ik!
De mooie gadgets en elektronische snufjes zijn geïnstalleerd door Rudirick de Jong. Rudirick de Jong is de oprichter van ElectroStyling.

ElectroStyling.

ElectroStyling is de oplossing tussen interieur en elektronica. In het geval van dit project was de wens van de bewoner om alles in dit huis te automatiseren: audio, verlichting, klimaat (airco en zonwering). De techniek is geïntegreerd in het ontwerp van Richard.

ElectroStyling is het smart interieuradviesbureau van Nederland. Het brein achter ElectroStyling is Rudirick de Jong, onder andere bekend van de SBS-programma’s Het Snoer Om en SmartLife. Inmiddels heeft ElectroStyling veertien gecertificeerde en opgeleide stylisten die ieder in hun eigen regio in Nederland werkzaam zijn. Het doel van ElectroStyling is om smart living bereikbaar te maken in Nederland. 

De ElectroStylist begint met inventarisatie van de wensen en eisen van een gezin waarna een plan opgesteld wordt. Na de installatie van alles wordt het hele gezin getraind in het gebruik. Helaas kun je niet op alle foto’s zien hoeveel high-tech snufjes er in dit huis zijn, maar geloof me… het zijn er een heleboel. Een voorbeeld is dat de muziek kan worden aangepast aan de ruimte waar je zit.  Is het een warme dag? Dan kan de bewoner vanaf  zijn smartphone de zonwering dicht doen en de airco instellen om zo het klimaat in huis te beheren. Daarnaast zijn er diverse scènes ingesteld, zoals een afwezigheids- of vakantiestand.

Het huis & de keuken.

Het huis heeft een echt wow effect. Wanneer je het huis binnenstapt zie je als eerste de super mooie en grote keuken. Alle apparaten zijn weggewerkt in de keuken, zoals de koelkast, de stoomoven, de oven en de magnetron.

Electrostyling (11)

Electrostyling (9)

Electrostyling (1)

Electrostyling (14)

Electrostyling (17)

Electrostyling (8)

Electrostyling (18)

Electrostyling (10)

Het tussen gedeelte.

Deze wand heeft een extra ‘muur’ die bekleed is met mooi behang van Élitis

Electrostyling (4)

 Electrostyling (3)

 De woonkamer.

Het zitgedeelte van dit huis kan worden afgeschermd door middel van een schuifdeur.
Deze mooie bank is ontzettend groot maar past toch perfect in deze woonkamer.

Electrostyling (20)

Electrostyling (2)

 Electrostyling (19)

Om toch wat kleur toe te passen in deze woning is gekozen voor mooie potten

.Electrostyling (5)

 Het zitgedeelte kan worden afgeschermd door deze metalen schuifdeur. Deze zit weggewerkt in de muur en is dus alleen zichtbaar wanneer jij het zelf wilt!

Electrostyling (13)

Het eetgedeelte.

Het eetgedeelte van de woning zit naast de keuken. Een ovaal vormige tafel met doorzichtige stoelen geven een luxe uitstraling.

Electrostyling (15)

Electrostyling (7)

In de muur naast de eettafel zit een openhaard verwerkt.

Electrostyling (6)Electrostyling (16)

 De Tuin.

Een tuin kan natuurlijk niet ontbreken bij zo’n mooi huis. Ook de tuin is helemaal opgeknapt.

Electrostyling (12)

Door middel van een zwevende trap kun je naar beneden lopen.

Electrostyling (21) Electrostyling (22)

Electrostyling (23)

 Fotografie: Anouk Dekker. 

 

 

Bekijk hier het filmpje van ElectroStyling.