INTERIEUR | DE PERFECTE DEUR | DEUREN INSPIRATIE.

DE PERFECTE DEUR | DEUREN INSPIRATIE.

Na maanden klussen, heb ik het al vaker gezegd, ons huis is nu echt bijna af. Dan bedoel ik het kluswerk natuurlijk, want echt klaar zal ik nooit zijn. Ik vind het heerlijk om te veranderen en dat zal ik ook altijd lekker blijven doen. In onze huiskamer hebben we bijna alles aangepakt, we hebben aan het begin van onze verbouwing (want zo mag ik het wel noemen) een muur weggehaald, de vloer eruit gehaald, alle wanden zijn glad gestucd en wij hebben de hele keuken vervangen. Maar er is toch 1 ding in de woonkamer waar we niets mee hebben gedaan, dat zijn onze deuren. Er is niets mis met de deuren hoor, maar het zijn standaard deuren. Wanneer ik het op dit moment zelf had mogen uitzoeken, dan had ik het wel iets anders gedaan. Deuren geven toch een sfeer aan huis, wat je in de eerste instantie misschien niet zou zeggen.

Een tijdje terug was ik een beetje aan het zoeken naar mooie deuren, op internet kwam ik allemaal leuke ideeën tegen zoals een “nep-schuifdeur” ergens in de woonkamer. Een echte schuifdeur aan een rail lijkt me ook geweldig. En dan heb je ook nog een mooie grote stalen deur.  Als ik van die geweldige grote Pinterest huizen bekijk op internet of in tijdschriften dan zit er best vaak zo’n stalen deur in. Prachtig vind ik dat. Het massieve staal, gecombineerd met glazen ruiten geeft de perfecte combinatie tussen industrieel en modern.

Er zit natuurlijk wel een nadeel aan stalen deuren met glas erin, je kunt door de deur heen kijken. Daardoor twijfelen wij ook nog of wij ooit voor een stalen deur of een deur met glas gaan. Vanaf de hal zou je dan zo naar binnen kunnen gluren, en dat is in ons huis misschien niet de beste optie.

Als je iets anders wilt dan een standaard deur, maar een stalen deur toch te duur of te groot is voor in jou huis, dan kun je ook voor een subtielere aanpassing van je deur gaan. Ik zag op tv een spotje waar ze het over architraven voor op de deurpost hadden. Dit is super gaaf, omdat je zo je plinten en deurposten kunt laten matchen. Het hoeft niet duur te zijn, maar kan toch je deur een nieuw uiterlijk geven.

 

En dan hier onder nog een aantal andere deuren die ik erg mooi vind. Kijken jullie mee?

Ja, ik hou hier van. Deze deuren zou ik zo willen hebben! Wit, met glas. Strak maar toch een echte deur met karakter.


Dit zijn de schuifdeuren zoals ik hier boven beschreef. Steeds vaker zie ik voorbij komen dat er een stalen deur wordt gemaakt terwijl er niks achter zit.
Ook leuk om hier een verander paneel van te maken in huis.

Stalen deur aan een schuif systeem, alle perfecte combinaties in 1.

Wanneer je niet voor hout of glas wil gaan, dan kies je toch gewoon voor wit.

Wanneer jij een echt groot huis hebt, denk dan eens na over dit soort stalen deuren. Mijn interieur hartje gaat hier wel echt sneller van kloppen.

Een grove witte schuifdeur vind ik ook heel erg mooi.

Extra info, ik doe altijd mijn best om de oorspronkelijke bron op te zoeken. Mocht je nou merken dat dit jou foto is met een verkeerde bron.. stuur me dan een berichtje, dan pas ik het zo snel mogelijk aan.

Bronnen:
Pinterest.com
vrolixinterieur.be
stalendeuropmaat.nl
Pinterest.com
welke.nl
sheerluxe.com