INTERIEUR | DIY MAAK JE EIGEN TV MEUBEL

INTERIEUR | DIY MAAK JE EIGEN TV MEUBEL

Maak je eigen tv meubel.

Het liefst verander ik elke week mijn huis.. maarja budget technisch is dat natuurlijk niet altijd zo fijn. Ons tv meubel was inmiddels alweer 3 jaar oud en het was dus hoogtijd voor wat nieuws haha.

Ons nieuwste project was dan ook een nieuw televisie meubel maken. Op Instagram en Pinterest had ik al wat inspiratie opgedaan. Ik was eerst op internet op zoek naar een meubel met houtblokken (die kan je er natuurlijk zelf inleggen) maar waar dat in mogelijk is. Maar eigenlijk kon ik niks vinden wat perfect voor ons op maat was.

Daarom ben ik samen met mijn vriend, zelf maar iets gaan maken, dan weet je zeker dat het precies goed is voor jou eigen huis! Ik vind maatwerk meubels namelijk echt een pluspunt in huis.

Scroll voor de foto’s meteen naar beneden, hieronder leg ik uit hoe we hem gemaakt hebben!

We zijn begonnen met het uittekenen, ik wilde een kratje dat ik al had in het meubel verwerkt hebben, dus daarmee hebben we de breedte bepaald. Daarnaast moesten wij onze tv ontvanger en een (witte!) PlayStation kwijt, dus hebben we 2 planken nodig. Als laatste wilde ik nog van die leuke houtblokken in het meubel hebben (daar klaag ik al jaren over tegen mijn vriend) en dat zou dus in het meest rechter vak komen!

Toen ik de tekening op papier had gemaakt, ging mijn vriend er een digitale tekening van maken, zodat hij gemakkelijk de maten en verhoudingen kon bekijken. Zo moest hij eruit komen te zien:

De maten in cm zijn als volgt en het aantal planken staat tussen (haakjes). Al deze planken zijn gezaagd uit 18mm mdf.

220 x 45 (1x)
220 x 5,2 (1x)
216,4 x 43,2 (1x)
43,2 x 48,2 (2x)
64 x 45 (2x)
43 x 7 (4x)
43,2 x 3,4 (4x)
43 x 43,2 (6x)

Deze maten hebben wij doorgegeven bij een bedrijf die planken op maat zaagt, Binnen 1 dag werd tegen een scherpe prijs al het hout tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Wij kozen voor het materiaal MDF.

De achterkant blijft open, dit hebben we express gedaan zodat we eventueel bekabeling daarin kunnen wegwerken. Als eerste heb ik die 4 “poten” in elkaar geschroefd. Dit ging veel sneller dan verwacht en was binnen een uurtje klaar. Daarna werd het passen en meten om de liggende lange platen op de poten te leggen, en de breedte tussen alle vakken precies goed te krijgen.

De poten zijn met schroeven aan de onderste liggende plaat vastgemaakt. De bovenste plaat zit vast met deuveltjes, zodat we geen boor/schroefgaten hoefde weg te werken.

Toen alles in elkaar zat ben ik alles gaan afschuren, omdat ik het liefst alle lijnen weg wilde hebben was het schuren veel werk. Daarna heb ik alle schroeven en kieren dicht geplamuurd en vlak geschuurd. Vervolgens konden we gronden en lakken, en dit is het eindresultaat!

Ik ben er enorm blij mee, hij is precies geworden zoals bedoeld en past perfect in onze woonkamer.

Ik ben natuurlijk super benieuwd wat jullie er van vinden!