INTERIEUR | DE VLOER WIT HOUDEN.

Inmiddels is het al weer 2 jaar geleden dat wij de sleutels kregen van ons nieuwe huis. Wij hebben bijna alle opgeknapt en vervangen, zodat alles mooi in één rustige stijl kon, maar vooral zodat het WIT kon. Een van de eerste klussen was het leggen van onze witte vloer.

Wij hebben een hele mooie witte vloer van het merk Quickstep. Het is laminaat, maar in het laminaat zit een houtpatroon geëtst. Dit laat de vloer er super mooi en natuurlijk uit zien, maar heeft helaas één groot nadeel. Een vraag die ik heel vaak krijg is: “Hoe houden jullie het huis zo wit?”. Ons antwoord is dan altijd, gewoon regelmatig stofzuigen, dweilen en alles opruimen. Helaas merkte we toen we onze indeling van de woonkamer veranderde, en ons kleed wegging toch wel dat onze vloer helemaal niet meer zo wit was. In de mooie geëtste houtnerven was vuil gaan zitten, en dit gaf een beetje een vieze gloed.

de WITTE versie

Als oplossing hadden we bedacht dan maar een periode elke dag te gaan dweilen, maar dit kwam er niet van omdat het toch erg veel werk is en de vloer zo lang nat blijft. Niet veel later kregen wij toevallig een aanbod van Kärcher, de vraag was of wij hun stofzuiger en dweil in één wilde uitproberen. Mijn vriend had even snel op de website gekeken en werd meteen enthousiast. De vloerreiniger wordt verkocht in twee kleuren, geel (de kenmerkende kleur van Kärcher) en wit. Toen de vloerreiniger werd geleverd was het eerste wat ik deed kijken welke kleur ze mij hadden opgestuurd…en YES, het was de witte!! In de doos zat de vloerreiniger met éen set rollers inbegrepen, een statief waar het apparaat in kan staan en een klein flesje reinigingsmiddel voor de vloer. Wij hadden er ook nog één grote fles reinigingsmiddel bij gekregen, maar de inhoud verschilt per type (FC5 of FC5 premium)

Wij hebben de Kärcher FC5 nu iets meer dan een week in ons bezit, en hij werkt nog beter dan gehoopt. Omdat het apparaat naast dweilen ook zuigt, hoef je vooraf niet eerst heel het huis te zuigen. Daarnaast heeft het apparaat een apart schoon- en vies waterreservoir, waardoor hij altijd dweilt met schoon water. Daarboven komt ook nog dat het apparaat heel zuinig omgaat met het water, en de vloer meteen droogt, binnen enkele minuten is de vloer weer opgedroogd en kun je er gewoon weer overheen lopen.

Toen we voor het eerste het vies- waterreservoir gingen legen, schrokken we wel een beetje, maar waren we tegelijkertijd overtuigd dat de vloerreini

ger echt zijn werk doet. Het water was niet zo helder meer. Wij gebruiken hem nu elke dag, en we beginnen te merken dat de viezigheid tussen de nerven echt minder wordt. Wij gaan er nog een tijdje (dagelijks) mee door tot alles weer schoon is, en dan hopen we het niet meer elke dag te hoeven doen.

VOORDELEN:

  • Gemakkelijk te gebruiken, snel te pakken
  • Snel dweilen & stofzuigen tegelijk
  • Maakt goed schoon
  • Goed op te bergen met de meegeleverde voet/standaard

NADELEN:

  • Pluisjes, haren en grotere stukjes vuil blijven soms liggen, die worden nat en plakken dan vast aan de vloer
  • Zwaarder dan een dweil (vergelijkbaar met een stofzuiger qua gewicht)

De floorcleaner levert je gewoon 50% tijdsbesparing op!!

Via de website van Kärcher loopt ook een actie waarmee je de vloerreiniger zelf 30 dagen kunt proberen, als hij niet bevalt krijg je gewoon het aankoopbedrag terug! Let op, de actie loopt nog maar tot 31-december 2018 dus probeer hem snel uit voordat de actie voorbij is! Voor de actie en actievoorwaarde kijk op deze link: Kärcher 30 dagen proef.