INTERIEUR | BINNEN KIJKEN BIJ MARISSA.

Binnenkijken bij Marissa,

Zondag is een beetje mijn binnenkijker dag aan het worden. Ik merk dat mensen dit erg leuk vinden om te lezen dus vandaag weer een nieuw mooi huis wat in het zonnetje wordt gezet. Het huis van Marissa ziet er erg stijlvol uit. Je kunt haar volgen op Instagram.

Sinds augustus wonen mijn vriend en ik in ons “nieuwbouwhuis” in Grootebroek. Toen wij het huis kochten was het net 4 jaar oud. Wij waren al even op zoek naar een koopwoning en wilde graag een nieuwbouwhuis, maar het duurde nog even voor er weer woningen werden gebouwd in de buurt waar we graag wilde wonen. Dus zijn we op zoek gegaan naar bestaande nieuwbouw. Het bleek dat we in een populaire sector zochten en zijn een paar keer te laat geweest met bieden. Maar toen kwam dit huis online en binnen 2 dagen zaten we het koopcontract te tekenen! In mei kregen we de sleutel van ons droomhuis en we zeggen nog elke dag tegen elkaar dat we er zo verschrikkelijk blij mee zijn!

Ons huis is een tussenwoning met een heerlijke achtertuin op het zuidwesten, waardoor we de gehele dag zon in de tuin hebben. Onze woning staat in een jonge buurt met alleen maar nieuwbouwhuizen. Dit huis kwam aan de binnenkant weinig overeen met onze stijl, dus hebben we bijna iedere kamer in het huis aangepakt. Mijn vriend en familie zijn gelukkig heel handig en dus was de stap om deze grote dingen aan te pakken niet zo groot. Zelf ben ik ook niet vies van een beetje klussen, waardoor we bijna alles zelf hebben kunnen aanpakken. We hebben beneden 2,5 meter aan de achterzijde aangebouwd en de trap die eerst in de woonkamer zat, verplaatst naar de hal door de hal te vergroten. Alle wanden hebben we laten stuken en op beide verdiepingen hebben we een nieuwe vloer gelegd.

Omdat we van een relatief klein appartementje naar een grote tussenwoning zijn gegaan, hebben we alle meubels opnieuw gekocht. Gelukkig zat er in de woning al wel een mooie neutrale badkamer en keuken! Op den duur willen we nog wel een nieuw aanrechtblad, maar dat is een project voor de toekomst! Een betonlook blad met oude witte tegeltjes op de muur lijkt me prachtig! We wonen inmiddels bijna een half jaar in ons huis en ik ben heel bij met het eindresultaat. Ons interieur bestaat uit veel natuurlijke materialen, neutrale kleuren en ik houd van eenvoud. Ik ben allergisch voor (felle) kleuren en deze zijn dus ook niet terug te vinden in ons huis. Pasteltinten en grijs vind ik prachtig. We hebben veel gebruik gemaakt van hout en stof waardoor ons huis een landelijke stijl heeft met een stoere touch.

Woonkamer

We hebben gekozen voor een grijze linnen hoekbank op pootjes, voor een ruimtelijk gevoel. Door dat je onder de meubels kan kijken, lijkt de ruimte groter. Eigenlijk hebben we daar met al onze meubels rekening mee gehouden. Het tv meubel hebben we op maat laten maken door een meubelmaker. Door gebruik te maken van grote meubelen, heeft de woonkamer een rustige uitstraling. Ook ben ik gek op de rotan trend, die dan ook in meerdere vormen terug is te vinden in huis! De zwarte stoel en salontafels zijn van de buiten collectie van Karwei, het blad van de tafel heeft een betonlook. Tip: ik heb de stoel en het rotantafeltje gekocht aan het einde van de zomer, met een flinke korting! Karwei heeft vaak een leuke buitencollectie die ook binnen super staat.

Onze vloer is een laminaatvloer van Quickstep, de vloer heeft een houten uitstraling en voelt ook als echt hout door de nerven en stroeve afwerking! Om wat meer warmte te creëren in de zithoek, heb ik gekozen voor een vintagekleed. Door het clusteren van accessoires behoud je rust in huis. Ik wissel vaak met deze spulletjes en zet soms ook wat weg, zodat het niet te druk wordt. Voor de verbouwing zaten er standaard nieuwbouwdeuren in de woonkamer. Deze hebben we vervangen door mooie houten deuren. Het glas in lood heeft mijn moeder gemaakt, daardoor ben ik er extra blij mee! Als afwerking hebben we gekozen voor mat zwart beslag, voor een stoere look!

De linnenkast en vitrinekast komen uit mijn familie. Het waren grenenkasten die we hebben opgeknapt. Een likje verf, nieuwe greepjes en pootjes en je hebt een nieuwe kast!

Bij de keuken staat onze ronde eettafel, deze wilde ik zo graag hebben! De ruimte in de woonkamer is er ook heel mooi voor en je kan er met veel mensen om zitten. Boven de tafel hangt een lamp met betonlook. Door gebruik te maken van verschillende materialen, in het zelfde kleurpallet, heb ik geprobeerd eenheid in het huis te houden. De muren in de woonkamer hebben 3 verschillende kleuren grijs. Hier hebben we voor gekozen om warmte aan te brengen.

Hal

In de hal hebben we gekozen voor een lambrisering, zowel op de muur als in de trapopgang. Ook in deze ruimte hebben we de zelfde kleuren en stijl doorgevoerd.

slaapkamer

Onze slaapkamer had achter de deur een loze ruimte. Hier heeft mijn vader een inbouwkast gemaakt. Zo hebben we super veel bergruimte, zonder daar ruimte voor in te leveren. Achter het bed hangt een Brickwall behang. Ik heb er voor gekozen om aan beide zijden van het behang een strook wit te houden, om zo een soort van hoofdbord te creëren.  Ook in de slaapkamer zijn alleen rustige kleuren aanwezig, en geloof mij, dat is heerlijk wakker worden! De leren greepjes maak ik zelf en verkoop ik in verschillende kleuren op mijn instagram account of via facebook.com/bijmarisDe badkamer bestond gelukkig uit neutrale tegels. Zelf hebben we een houten meubel en spiegel geplaatst, zodat je in de kleine ruimte, toch een hoop bergruimte hebt! Het rekje is een oppottafel, waar wij de wasmand en handdoeken op hebben staan

 

 

SHOPPEN IN DE STIJL VAN MARISSA

 

 

Heb jij nou ook zo’n mooi huisje en lijkt het je leuk dat ik jou huis deel op mijn blog, stuur me dan een berichtje!