INTERIEUR | BINNENKIJKEN BIJ DAGMAR.

Binnenkijken bij Dagmar.

Vandaag hebben wij weer een prachtig wit paleisje als binnenkijker. Kijk mee naar het huis van Dagmar. Dagmar woont samen met haar man Marcel en haar kids Roels (20), Fleur (17), Charlot (12) en haar twee trouwe viervoeters Renzo en Jazz. Ze wonen nu ruim 2 jaar in een knus jaren dertig huis is Landgraaf. Volg Dagmar ook op Instagram  @ons_witte­­_huis. De muren zijn overal geverfd met de kleur stralend wit van Flexa.

 

Lezen jullie mee?

Wij zijn hier 2 jaar geleden komen wonen. Nadat wij ons huis hebben verkocht zijn wij tijdelijk gaan huren, en is onze zoektocht gestart naar een mooie dertiger jaren woning in Landgraaf.

Onze voorkeur ging uit naar de wijk Schaesberg maar daar zijn dit soort woningen helaas schaars. Mijn baas had deze woning als eerste gespot, de verkopend makelaar had net het verkoopbord geplaatst.

Ik heb gelijk een bezichtiging gepland en wij waren gelukkig  de eerste kijkers.

Tijdens de bezichtiging was ik meteen verliefd op de sfeer van het huis:  de authentieke elementen zoals hoge plafonds, de erker, de ensuite-deuren, de voor- en achterkamer, de lambrisering, de wit geverfde originele plankenvloer op de gehele bovenverdieping en de paneeldeuren De prachtige grote erker in de woonkamer en de 2 balkons (bij de slaapkamers) aan de voor- en achterzijde van de woning met openslaande deuren maakten het plaatje compleet.  Dit was ons droomhuisje, we hebben meteen een bod uitgebracht en de koop was snel rond. We misten alleen 1 slaapkamer, hierdoor hebben wij  als eerste de zolder verbouwt tot 4e slaapkamer met een grote dakkapel. Onze jongste dochter heeft daar nu  haar paradijsje van gemaakt. Het is een gezellig , knus en vooral licht huis om in te wonen. Een oud huis ademt zoveel  sfeer uit en heeft eigenlijk niet veel nodig!! Verder ligt ons huis heel centraal, dichtbij ons werk, winkels, scholen en sportclubjes van de kinderen. Alles bereikbaar met de fiets, dit was voor ons eigenlijk ook een must!!

Mijn woonstijl is een rustige witte basis met hier en daar een toevoeging van  hout en een tikkeltje zwart. Ik hou niet van het plaatsen van veel accessoires dit vind ik al gauw te druk. Verder ben ik dol op kaarsen, die branden bij ons elke dag. Ik verzamel  zwart/wit posters en kaarten, die vind je ook overal terug in ons huis.

Een vaas met een verse bloemen of  een tak groen mag beslist niet ontbreken in ons huis.  Verder is de rustige basis (wit) doorgevoerd in ons hele huis, zelfs bij de kinderen, gelukkig geen blauwe en roze kamers meer. Leuk is dat de jongste al heel bewust bezig is met het inrichten van haar kamertje. Zij geniet ervan om haar kamer altijd anders te stylen gelukkig in mijn lievelingskleuren!!!

Het favoriete meubelstuk is onze grote eetkamertafel, deze staat nu  in de voorkamer bij de haard, hieraan wordt dagelijks  gegeten, huiswerk gemaakt,  koffie gedronken en in het weekend gezellig met vrienden geborreld!!  Eigenlijk het favoriete plekje van ons allemaal!! Aan de eetkamertafel staan verschillende witte stoeltjes zoals de Eames stoeltjes, de draadstoel van VT-wonen, de Verner Panton chair, de Kubikoff Diamond Dimple chair en nog 2 zwarte stalen krukjes. We hebben onlangs een nieuwe lamp laten maken voor boven onze eetkamertafel. De lamp  is een echte eyecatcher en heeft zo’n gezellige uitstraling, voor onze voorkamer de finishing touch!!

Ons huis is nog lang niet af, er staan nog heel veel dingen op onze wishlist.

Op dit moment zijn we bezig met ons project de tuin, vorig jaar hebben wij het terras vernieuwd met Chinese hardsteen in combinatie met Portugese tegeltjes, nu moet de rest nog helemaal worden aangepast.  Het liefst willen wij een grote overkapping achter in de tuin met een grote haard.

Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen, woonprogramma’s, pinterest , woonwinkels  zoals Rozengeur & Maneschijn in Heerlen, Sissy-Boy in Maastricht en Loods 5 in Amersfoort. En natuurlijk van instagram,  zo leuk om elke dag weer even bij iedereen binnen te kijken en elkaar te inspireren met nieuwe ideeën. Door mijn werk ben ik dagelijks met huizen en interieurs bezig, daar haal ik ook vaak veel inspiratie uit voor mijn eigen huis.

Ik ben altijd bezig met mijn interieur, ik verander eigenlijk wekelijks mijn inrichting. Ben altijd wel aan het schuiven of verven. Ik heb ook altijd te veel plannen en ideeën in mijn hoofd. Gelukkig is mijn man erg handig, ik bedenk en hij voert het uit.

Het is eigenlijk een”” relax momentje “”voor me. Ik heb een drukke baan en na het werk vind ik het heerlijk om te schuiven, te rommelen, accessoires te verven… of iets nieuws te bedenken!!
Hier onder een aantal mooie foto’s van de woning van Dagmar.

                                                      

Shoppen in de stijl van Dagmar.

 

Heb jij nou ook zo’n mooie woning en wil je graag dat ik jou binnenkijker deel? Stuur me dan eens een berichtje!