INTERIEUR | BINNENKIJKEN BIJ MILOU.

 

Binnenkijken bij Milou.

Vandaag heb ik een nieuwe binnenkijker voor jullie. Dit keer in het huis van Milou van Design Studio Iloustrations. Naast haar passie voor ontwerpen heeft ze ook nog eens een onwijs mooi huis. Vandaag laat ze ons haar huis zien en verteld ze ons over haar woning. Volgen jullie Milou al op Instagram?

Februari 2015 kregen mijn man en ik de sleutel van dit huis, onze eerste koopwoning in Berkel en Rodenrijs. Het is een rijtjeshuis met een diepe tuin op het zuiden waar we na een weekje klussen al direct in konden gaan wonen. Bewust kozen we voor een huis waar niet direct giga in verbouwd moest worden en dus was het alleen een kwestie van opnieuw behangen en verven. Inmiddels is er stukje bij beetje toch alweer veel veranderd aan het huis. Zo hebben we zelf afgelopen zomer, de kozijnen aan de buitenkant van het huis van kobaltblauw naar wit veranderd (wat een klus, was dat!) en de voor en achtertuin is helemaal opnieuw aangelegd, yes!

Stukje bij beetje veranderen we de hoognodige dingen, om het meer eigen te maken. Toch is nog heel veel zoals het was, de keuken, de vloeren, de zolder en de badkamer is bijvoorbeeld nog precies zoals het was toen we erin kwamen wonen. Niet echt onze smaak, en zou het heel graag anders willen, maar het kan er nog prima mee door. We denken ook dat we hier niet heel lang willen blijven wonen, dus willen we er ook niet al teveel geld meer in stoppen. Laatst hebben we ook de rolgordijnen die er nog hingen van de vorige bewoners vervangen voor houten jaloezieen, dit hadden wij veel eerder moeten doen, want wat is het ineens licht in huis! Echt een aanrader.

In het interieur veranderd nog wel regelmatig het een en ander, ik schuif graag met meubels en probeer vaak nieuwe opstellingen uit. Ons interieur is denk ik wel scandinavisch te noemen, hier en daar misschien een beetje industrieel, maar we hebben ook wat antieke spullen van mijn opa en oma een nieuw leven ingeblazen. Vind het leuk om niet perse vast te houden aan een stijl, vind dat het dan al gauw teveel is en daardoor saai. Inspiratie haal ik vooral van instagram, ik volg voornamelijk interieur accounts en ik vind het heerlijk om daar rond te neuzen in mn vrije uurtjes.

Zelf werk ik thuis als illustrator/vormgever en ik vind het fijn dat ik zoveel thuis ben. Dit zorgt ervoor dat als ik even niet aan het werk ben, ik lekker de tijd heb om te rommelen en schuiven in huis Verander drang noemen ze dit ook wel haha. Ook kan ik ervoor kiezen om eens aan de eettafel te werken, in plaats van maar de hele dag in m’n werkkamer te zitten, nog een voordeel!

Voor het stylen van je huis heb ik nog wel een aantal tips. Zelf zijn we erachter gekomen dat het niet slim is om al bepaalde meubels aan te schaffen als je nog niet in het huis woont. We hebben namelijk alweer snel onze vorige mooie eettafel verkocht, omdat deze veel te groot in de ruimte was. Nu met deze ronde tafel ontzettend blij! Past veel beter in het geheel en we hebben meer ruimte over. Ook is het verstandig dat je de basis rustig houdt qua kleuren, zodat je makkelijk kan switchen van stijl/sfeer, door alleen maar de accessoires te veranderen. Heb zelf gemerkt dat ik hier het minst snel op uitgekeken raak. We hadden namelijk eerst een grote muur met een betonlook behang behangen, maar dit was ik na anderhalf jaar al meer dan zat.

Mijn allerlaatste styling tip is, gebruik planten in je interieur om het levendiger te maken. Ook in een wat kleinere woonkamer, zoals bij ons, is het mooi om te kiezen voor een wat grotere plant. Zonder planten vind ik het een stuk ongezelliger in huis en vind het zelf belangrijk om de natuur een beetje in huis te halen.

Helaas hebben we de afgelopen tijd wel veel planten weg moeten doen, niet omdat ze het niet meer goed deden, maar omdat onze kat Simba ze zag als een heerlijk maaltijd. Nu hebben we alleen nog de planten staan waar hij niet van snoept. Maar het liefst zet ik er nog meer neer! Misschien ga ik in het voorjaar wel weer een nieuwe poging wagen met andere planten in de hoop dat onze kater er vanaf blijft.

    

Toen ik klaar was met mijn bericht kreeg ik van Milou een berichtje! Ik heb nieuwe foto’s want de IXXI is ingeruild voor een nieuw poster van HK Living.
Dus hier onder nog een aantal nieuwe foto’s! Ik heb de oude laten staan want die zijn ook heel erg mooi!

Shoppen in de stijl van Milou.

 

Heb jij nou ook zo’n mooi huis? Stuur mij dan een mailtje en wie weet komt jou huis binnenkort op mijn blog!