INTERIEUR | BORDEN AAN DE MUUR.

INTERIEUR | BORDEN AAN DE MUUR.


Bordjes aan de muur.

Elke keer als ik op een foto van die leuke bordjes aan de muur zie hangen wordt ik daar helemaal blij van. In ons vorige huis had ik op Ivy haar kamertje van die papieren bordjes zelf gepimpt met een zwarte stift. Toch vind ik de keramiek versie een stuk mooier. En hoe leuk ik mocht 3 leuke bordjes uitzoeken voor aan onze muur.

Omdat onze keuken nogal leeg is wilde ik hier graag iets leuks mee doen, ik twijfelde al een tijdje of wij misschien een mooie plank boven de keuken zouden hangen . Maaaaar, ik weet nou eenmaal dat ik met mijn verander dwang daar snel op uitgekeken kan zijn. Daarom wilde ik iets ophangen/beplakken wat ik ooit makkelijk kan wisselen. Deze bordjes heb ik daarom opgehangen met speciale haakjes aan de muur die je kunt plakken en met lijmloze borden hangers.

Dit zijn de drie bordjes, ze komen van de webshop Simpel & Puur. Naast de ontwerpen die je op de website kunt vinden kan je ook een mailtje sturen met een eigen ontwerp naar keuze. De bordjes heb ik in drie verschillende formaten gekozen.  Ik vond de tekst Enjoy the little things ontzettend leuk dus dit werd speciaal voor mij op het bordje gemaakt! De eigenaresse van de webshop geeft ook creatieve workshops en verkoopt ook nog een hoop andere woonaccessoires, zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!

Voor dat ik de bordjes ging ophangen heb ik op de tafel gekeken hoe ik ze wil hebben aan de muur.

Close up!

De drie verschillende bordjes.

Maar hoe hang je deze bordjes nou op zonder dat je gaatjes in de muur hoeft te boren?

Omdat mijn vriend niet zo fan is van al die gaten in de muur moest ik op zoek naar een oplossing. Via de webshop Bord & Meer vond ik lijmloze hangers voor op de bordjes. De lijmloze hangers zijn gemaakt van canvas. Hier zit een speciale oplosbare lijm op. De hanger is te gebruiken voor porselein, voor glas, of andere keramische voorwerpen. Je kunt via de website aangeven welke diameter jou bordje heeft zodat je de juiste maat kunt bestellen.

Hou er rekening mee dat je dit 24 uur moet laten drogen voor je het kunt ophangen! 

Hoe werkt dit:

  1. Maak de bordjes goed schoon, zorg dat er geen stof meer op zit.
  2. Maak de lijmloze hangers nat met water.
  3. Wrijf over het oppervlak totdat het weefsel wordt bereikt. Je zult zien dat het oppervlak een beetje melkachtig gaat worden.
  4. Wacht 5 tot 10 minuten, de lijm gaat uitzetten en wordt dan geactiveerd.
  5. Plaats de lijmloze hanger op het bordje en druk het stevig aan. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een vork.
  6. Wacht 24 uur tot je het aan de muur gaat hangen.

Wil je de hanger verwijderen? Doe dit dan met heet water. Zet de bordjes dus niet in de vaatwasser wanneer de hangers er op zitten!

Dit zijn de lijmloze hangers, toen deze binnen kwam dacht ik.. Jeetje wat klein.. Maar dit was de juiste maat voor de bordjes.


Zo heb ik ze 24 uur laten drogen. Voor deze bordjes heb ik de lijmloze hanger tot 10 diameter gebruikt, met een gewicht tot 500 gram. De bordjes heb ik op een keuken weegschaal gewogen.

En dan moeten ze aan de muur, zoals ik al vertelde heb ik gebruikt gemaakt van speciale powerstrips van het merk Tesa. Deze kun je aan de muur plakken. Je hebt verschillende soorten. Ik koos voor de schilderijhaak, deze is ook verkrijgbaar in verschillende formaten. Omdat deze bordjes niet zo heel erg zwaar zijn kon ik de kleintjes gebruiken tot 1 kg.

Deze zijn gewoon te koop in de bouwmarkt, maar ook online!

Ik vond het echt heel eng om ze op deze manier vast te maken, maar het werkt! En ik ben super blij met het eindresultaat. Ook vind ik het fijn dat wanneer ik de bordjes ergens anders wil ophangen ik dit gewoon kan wisselen zonder dat er gaten in mijn muren zitten.

De bordjes hoeven natuurlijk niet aan de muur, je kunt ze ook gebruiken als decoratie op een plank of als bordjes op tafel met lekkere hapjes!

Kijken jullie mee naar het eindresultaat?


Wat vinden jullie van het eindresultaat? Neem snel een kijkje op de webshop van Simpel & Puur als jij ook zulke leuke bordjes aan de muur wilt, of op zoek bent naar andere woon decoratie!