INTERIEUR | DE STOFZUIG CHALLENGE.

Een week, EEN HELE week niet stofzuigen in huis.

Laten we eerlijk zijn, toen ik de mail kreeg met de vraag of ik een nieuwe stofzuiger wilde uittesten leek me dat een leuk idee. Vervolgens was de deal dat ik een WEEK! lang niet mocht stofzuigen. De bezem mocht ik wel gebruiken.. Ik zei ja, maar ik weet niet of dit zo’n slim idee is voor iemand met smetvrees.

14-9-2017

De dag dat ik dit typ heb ik zojuist een foto op Instagram geplaatst met de tekst dat ik een week lang niet ga stofzuigen.. de reacties waren vooral geshockt. Maar goed, laten we het dan maar gaan doen. Ik begin toch wel een beetje te twijfelen hoe ons huis er over een week uit ziet.

Laten we vooral ook niet vergeten dat ik een kleine heb rond huppelen van bijna 2 jaar. Een kind van bijna twee jaar maakt VEEL troep.. Koekkruimels, etensresten overal is wel wat te vinden. Met een witte vloer in huis waar ik nog steeds elke dag blij mee ben is het nog steeds best wel besmettelijk.

De stofzuiger wordt hier bijna elke dag wel gebruikt soms zelfs wel twee keer per dag. Al is het alleen maar om even de etensresten weg te werken.

Naast mijn dochtertje stijl ik elke dag mijn haar.. in de woonkamer .. en ook de haren van mij zie je overal rond zwerven.

Maargoed, het huis is schoon en morgen gaan we beginnen!

22-9-2017

Daar zijn we weer, een week verder! Een week zonder stofzuiger in de woonkamer.. De eerste twee dagen had ik mijn twijfels.. maar heel eerlijk.. Een week later valt het best wel mee.. Het ziet er allemaal een beetje ”smoezelig” uit, alsof er echt even schoon gemaakt moet worden.

Ik heb de bezem veel gebruikt en telkens alles naar een hoekje geveegd. Het waren vooral koekkruimels, haren en overige etensresten die hier rond slingerde. Ik ga jullie in deze blog geen foto’s laten zien van hoe mijn vloer er uit ziet want daar wordt niemand blij van.

En voor wat hoort wat, ik mocht na een week stofzuigen met de nieuwe Sauber stofzuiger v60. Deze stofzuiger heeft geen zakken wat dus voordelig is omdat je geen zakken hoeft te kopen. Daarnaast heeft hij een A – Energie label, dus ook nog zuinig met stroomverbruik.

Pluspunten:

  • De Sauber stofzuiger is licht van gewicht en dus makkelijk naar boven te tillen
  • Er zit zoals ik vertelde geen zak in, wat het makkelijk maakt om de inhoud snel te legen en je dus nooit nieuwe stofzuigerzakken hoeft te kopen
  • Er zit een lang snoer aan dus je kunt (in ons geval) de hele woonkamer er mee doen
  • De stofzuiger kan gebruikt worden op drie standen, je kunt zo kiezen hoeveel zuigkracht je nodig hebt.

Het enige minpunt aan deze stofzuiger vind ik:

  • Wanneer je de stofzuiger inhoud wilt legen moet je dit echt goed boven een prullenbak of zak houden. Wanneer je hem open doet komt er nog best een hoop stof af en je dus kans hebt dat je het deel er onder opnieuw moet stofzuigen.

Ivy mocht hem ook even uittesten.

 

Mijn huis is weer schoon en ik kan vanaf nu stofzuigen met mijn nieuwe stofzuiger!