INTERIEUR | DIY STEIGERHOUTEN HOOFDBORD.

Onze slaapkamer had inmiddels ook weer een opknap beurt nodig dus ik ben lekker gaan rond snuffelen op het internet. Aangezien ik veel wit heb wilde ik graag iets anders doen. Ik koos voor een grijs/groene muurverf van Histor, The Color Collection, Gravel Grey 7506.
In de Gamma heb ik getwijfeld tussen 25 verschillende staaltjes maar ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Nadat de muur een nieuwe kleur heeft gekregen wilde ik ook graag een hoofdbord maken van Steigerhouten planken.
Ik wil jullie graag vertellen hoe wij dit hebben gemaakt.

Ben je bang dat het je teveel tijd kost? Mijn vriend en ik hebben het binnen een uur gemaakt! Ik moet er eerlijk bij vertellen dat wij de planken al op maat hebben laten zagen.

Ons bed is 1.60m breed en ik wilde graag dat de planken er iets om heen zouden vallen. De ombouw is dus 1.80m breed geworden.

Benodigdheden

  • 9 planken van 120 x 20 cm (Totaal 180cm)
  • 2 dunne hoekplanken van 1.20m voor de zijkanten
  • 1 dunne bovenplank van 1.80m + de dikte van de 2 zij-latten (+/- 6 cm)
  • 3 vurenhouten latten voor de achterkant om de planken aan vast te schroeven.
  • schroeven
  • boormachine

Zaag de planken voor de achterwand op de gewenste hoogte. Wij hebben dit gratis laten doen bij de Gamma. De planken die wij hebben gebruikt zijn whitewash steigerhouten planken maar je kunt hiervoor natuurlijk je eigen favoriete houtsoort uitzoeken. De planken waren 2.50m lang en  20 cm breed.

Wij hebben de planken laten zagen op 1.20m.  Waarom niet op 1.25? Omdat je altijd wat cm verliest door het zagen en ik niet het risico wilde lopen dat ze daardoor ongelijk worden.

Leg alle planken (in ons geval 9 planken) naast elkaar en maak de vuren houten latten op maat om deze vervolgens vast te schroeven aan de achterkant.  Wij hebben alle gaten eerst voorgeboord om te voorkomen dat het hout gaat splijten, het blijft steigerhout en de kans dat het gaat scheuren is vrij groot.  In totaal hebben we 3 latten gebruikt aan de achterkant. Eigenlijk zou je nu al klaar kunnen zijn maar als je het mooi wilt afwerken kun je ook smalle planken op de hoeken vastmaken. Dan krijg je een omlijsting.

Maak de hoekplanken vast aan de rest van de ombouw en voila, je steigerhouten hoofdbord is klaar!

En dan hier het resultaat, ik ben er super blij mee.

Dekbed van het merk Walra.
Kussenhoesjes van de webshop Happy Finny
Kussens van de Ikea
Een boomstammen bijzettafel van de VT Wonen
Lampjes aan de tak van cottonballights
Tak uit het bos
Witte letterbanner van de Xenos
Poster You are my HOME VT Wonen