INTERIEUR | EEN MILIEU VRIENDELIJK INTERIEUR

Een milieuvriendelijk interieur. Het begint bij een houten vloer! | Persbericht


Het milieu is de laatste jaren meer en meer in opspraak. Om ons heen gaat het op bepaalde gebieden niet goed en het klimaat is de laatste jaren sterk veranderd. Gelukkig worden wij daar als mens steeds bewuster van. Veel mensen beginnen met nieuwe, goede voornemens met als doel milieuvriendelijker te leven. We kijken bijvoorbeeld meer uit naar milieuvriendelijke producten die een keurmerk of certificaat bevatten. Dit zie je op veel producten terug. Zo vind je ook keurmerken op houten vloeren en andere producten voor het interieur. We houden ervan als onze meubelen op een milieu- en diervriendelijke manier tot stand zijn gekomen. Ben je op zoek naar een nieuwe houten vloer die op milieuvriendelijke wijze geproduceerd is? De oplossing ligt niet ver weg.

Houten vloer aanschaffen
Een vloer is de basis van ieder interieur. Het bepaalt direct de uitstraling bij binnenkomst. Het is daarom van belang dat je tevreden bent met de uitgekozen vloer. Wil je het liefst een zo natuurlijk mogelijke vloerbedekking? Kies dan voor een houten vloer. Je denkt waarschijnlijk dat het hout voor een vloer wordt gekapt uit prachtige bossen wat vermindering van de natuur veroorzaakt en een slechte invloed op het milieu heeft. Gelukkig is het tegendeel bewezen. Veel producenten van houten vloeren gebruiken hout uit duurzaam bosbeheer.

Keurmerken op uw houten vloer
Wanneer hout uit duurzaam bosbeheer komt, houdt dit in dat het hout een PEFC/ FSC keurmerk bevat. PEFC staat voor ‘Programme for Endorsement of Forest Certification’ schemes. Oftewel een keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. FSC staat voor ‘Forset Stewardship Council’ en houdt in dat het hout 100% uit gecertificeerde bossen komt.

Buiten de keurmerken om geldt vaak een ‘1 voor 1’ regeling. Dit betekent dat voor iedere gekapte boom een nieuwe boom wordt geplant. Zo wordt er bijgedragen aan het herstel van de bossen.

Milieuvriendelijk betekent een mooie uitstraling
Doordat het hout van de houten vloer uit duurzaam beheerde bossen komt weet je zeker dat je gegarandeerd bent van goed, stevig en eerlijk hout. Hierdoor ben je tegelijkertijd verzekerd van een prachtige uitstraling. De vloer bestaat 100% uit echt hout waardoor de vloer een decor heeft dat iedereen wenst. Met of zonder groeven, noesten of scheuren: het is allemaal mogelijk. Kies de gewenste behandeling en de prachtige, natuurlijke én eerlijk geproduceerde vloer ligt jarenlang bij jou in huis!