INTERIEUR | EEN WITTE VLOER IN HUIS.

Interieur | Een witte vloer in huis.

Op mijn Instagram pagina plaats ik wekelijks meerdere foto’s van ons huis. Op dit moment hebben wij op alle verdiepingen laminaat liggen in de kleur wit. En ook meerdere keren per week krijg ik de vraag of wit niet extreem besmettelijk is. Ja, het is besmettelijk(er) dan een donkere houten vloer. Maar wit geeft mij rust, in ons oude huis hadden wij een donkere laminaat vloer, deze hadden we laten liggen omdat het een huurwoning was. Ik heb me daar 2 jaar lang echt heel erg aan geërgerd.

Zoals ik al vertelde hier boven hebben wij nu wit laminaat, een prima oplossing maar o wat zou ik graag een gietvloer willen. Het liefst in de kleur wit maar ik moet toegeven dat ik de grijze versie ook erg mooi vindt.

Wat is een gietvloer? Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer. De vloer wordt gegoten op de ondervloer en wordt afgewerkt met een lak of een coating. Een gietvloer is leverbaar in twee materiaalsoorten; polyurethaan en epoxy.

Vandaag laat ik jullie aan aantal voorbeelden zien van een witte gietvloer in huis. Een gietvloer is een goeie basis voor een strak of een modern interieur. Daarnaast voelt de vloer warm en zacht aan en is het zeer geschikt voor vloerverwarming. Het voordeel van wit, ik vind dat eigenlijk alles er op past.

Om te zorgen dat het niet te kil wordt kan je kiezen voor een kleurtje op de wanden of om te werken met verschillende stoffen qua bank, poefjes en kussens.

Ook zou ik adviseren bij een witte vloer met witte meubels verschillende soorten materiaal te gebruiken om het een warmere uitstraling te geven. Je kunt voor extra warmte gebruik maken van hout soorten. Hout soorten geven heel snel warmte aan een huis.

Op de eerste 3 foto’s hier onder kun je zien dat er totaal verschillende meubels in het huis staan. Dit geeft maar weer eens extra aan dat de vloer geschikt is voor verschillende inrichting stijlen.

Een bedrijf die mooie gietvloeren verkoopt is g-vloeren. De gietvloeren die hier verkocht worden zijn van hoge kwaliteit. De epoxy en polyurethaan gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, comfortabel en leverbaar in vrijwel elk design. De vloeren zijn erg stijlvol en van hoogwaardig slijtvast materiaal.

Een gietvloer heeft de volgende eigenschappen:

  • Kleurvast: uw vloer blijft jaren mooi
  • Brandwerend: bescherm uw woning met een brandwerende vloer
  • Geluiddempend: creëer rust in huis
  • Onderhoudsvriendelijk: hygiënisch schoon door stofzuigen en dweilen met water
  • Volledig naadloos: geen last van vervelende naden of voegen

De gietvloeren bij g-vloeren zijn leverbaar in elke RAL- NCS of Sikkens kleur.

  

Omdat ik deze lichtgrijze versie ook erg mooi vindt toch ook maar een paar inspiratie foto’s. Ik kan me voorstellen dat wit niet voor iedereen de perfecte keuze is!  

Woonbeton vloer. 

Deze moest ik er toch ook even bijzetten. Dit is een woonbeton vloer. Lijkt onwijs op een gietvloer qua uitstraling.

Wat voor vloer hebben jullie in huis? Zouden jullie voor een giet- of betonvloer gaan, en dan natuurlijk in welke kleur! Fijne dag.