INTERIEUR | FOTO OP FOREX!

| REVIEW | FOTO OP FOREX | FOTOOPHOUT.NL |

Een foto op forex, daar had ik nog nooit van gehoord.. Dat je tegenwoordig je foto’s op verschillende ondergronden kan laten afdrukken dat wist ik al maar de naam Forex kende ik nog niet.
Namens de website Fotoophout.nl mocht ik een mooie foto af laten drukken op Forex.

Maar wat is forex?

Forex is bij de meeste mensen nog een onbekende afdruksoort. Forex is een kunststof die heel erg licht is, het materiaal is erg stevig en heeft een lange levensduur.
Op de website noemen ze Forex ook wel foam, maar het is ander foam dan ik gewend ben. Ik maakte mijn moodboards altijd op dun kwetsbaar foam, maar dit is veel steviger en sterker, maar het heeft dezelfde “look”. Omdat er geen structuur in zit is het oppervlak helemaal glad en kan de foto haarscherp worden afgedrukt.

De afdruk van mijn foto op forex is 10 mm dik en heeft een zijdeglans afwerking. Deze reflecteert niet, de randen zijn netjes afgewerkt en zien er goed uit. De rand van dit ‘paneel’ is wit. De foto wordt dus alleen afgedrukt op de voorkant van de plaat. Ik heb gekozen om de foto in het zwart wit te laten afdrukken maar in kleur krijgt de afdruk een helderde kleur.
Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met een foto afgedrukt op fotopapier.

Zie hier onder mijn afdruk op Forex. Ik heb gekozen voor een formaat van 40×30 cm.

Foto op Forex (2)
Zoals je hier kunt zien is de zijkant van het paneel wit. Dit is dus 10 mm dik.Foto op Forex (3)
Een close up van het materiaal.
Foto op Forex (1)

Ik moet zeggen dat ik zeer enthousiast ben over een foto op Forex. De afwerking is erg mooi en ook de dikte vind ik mooi.
Wil jij er nou ook een bestellen? Neem eens een kijkje op de website van FotoOpHout.nl