INTERIEUR | IMPRZZD - FOTOPOSTER.

INTERIEUR | IMPRZZD – FOTOPOSTER.

Inmiddels is ons kleine meisje geboren en alweer 7 weken oud. Het was best een drukke tijd afgelopen weken en daarom heb ik niet erg veel aan mijn site kunnen doen.
Vanaf nu ga ik het weer oppakken. Ik kreeg een mailtje van het bedrijf IMPRZZD die mij een foto op Aluminium wilde aanbieden. Hartstikke leuk want ik heb inmiddels al een paar honderd foto’s gemaakt van onze kleine en ik wilde best wel iets laten afdrukken. Maar op mijn site had ik al een foto review staan over Aluminium. Ik heb terug gemaild maar ik kreeg in een mailtje terug te horen dat dit echt heel anders is dan de andere foto die ik al had op aluminium.

‘Onze posters zijn uniek doordat wij gebruik maken van sublimatie: de nieuwste techniek om foto’s op aluminium te zetten. ‘

Sublimeren of vervluchtigen is het proces waarbij een vaste stof direct naar een gasvormige fase gaat, zonder tussendoor vloeibaar te worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een komeet in de buurt van de zon komt. Door de hoge temperatuur wordt het ijs direct gas en zo word het de kometenstaart zoals wij hem kennen. Op een iets kleinere schaal doen wij hetzelfde met inkt. De afbeelding wordt op ware grote op transfervel gedrukt. Een aluminiumplaat die vooraf gecoat is wordt op maat gezaagd en op het transfervel gelegd. Daarna wordt het geheel in een vacuumpers geplaatst. Onder hoge druk en een temperatuur van meer dan 200°C sublimeert de inkt uit zijn vaste fase direct naar de gasfase en dringt op die manier de poriën van het aluminium in. Na dit proces heb je een prachtige plaat waarbij het inkt geïntegreerd is in de toplaag van de plaat zelf. Hierdoor blijven de kleuren behouden en is hij kras- en waterbestendig. Een aantal minuten later gaat de pers open en na het afkoelen is de plaat klaar voor nabewerking. Bron: Imprzzd

Hmm Ik was wel benieuwd en heb toch besloten er eentje te bestellen. En ja, ik review hem gelijk omdat ik het toch echt de moeite waard vindt. Toen ik mijn foto thuis kreeg zag ik al gelijk verschil met mijn andere foto op aluminium. Deze foto is veel glanzender en ook de zijkanten zijn anders afgewerkt.

Dit is de foto die ik heb laten afdrukken, een foto van de eerste glimlach vond ik een mooie herinnering. Zoals je kunt zien is de foto glanzend.
Op de foto zie je ook dat het ‘wit’ wel wordt afgedrukt wat je niet bij alle aluminium foto’s hebt.

1 IMPRZZD - IVY (3)

De foto die hier onder staat lijkt ‘mislukt’ maar op deze manier kan ik duidelijk laten zien dat de foto heel erg glanst.
Het is niet zo dat de foto een soort spiegel is, maar zo kan ik het glanzende goed laten zien.

1 IMPRZZD - IVY (4)

De afronding van de hoeken is ook anders dan ik gewend ben.
De hoeken zijn omgeslagen maar wel heel erg dun. Je kan de foto ook makkelijk ophangen aan een schroefje in de muur.
1 IMPRZZD - IVY (6)1 IMPRZZD - IVY (5)
Je kunt kiezen voor een foto voor binnen of voor buiten. IMPRZZD

Het uploaden van de afbeeldingen is ook gemakkelijk. Zodra jou foto is geüpload heb je een aantal keuzes.

1. Wil je een foto voor binnen of buiten.
2. In welke vorm wil je de afbeelding afdrukken. Je kunt kiezen uit: Staand, liggend, vierkant of panorama.
3. Maak een keuze in welk formaat je de afbeelding wilt hebben.
4. Als laatste kun je kiezen voor de bevestiging. Ik heb gekozen voor een standaard bevestiging maar je kunt ook kiezen voor afstandhouders of een houten statief.

Alles werkt prima en snel. Wat ik erg handig vind is dat de site aangeeft of jou foto een goede resolutie heeft. Als je een foto in een groot formaat laat afdrukken is het natuurlijk wel belangrijk dat deze ook echt scherp is.

Ik ben erg onder de indruk van deze foto op aluminium. Ik vind alle foto’s op aluminium erg mooi maar dit glanzende spreekt mij heel erg aan.
Wil jij nou ook een mooie foto bestellen bij IMPRZZD kijk dan eens op de website.

Hier onder nog wat inspiratie foto’s.

IMPRZZD.jpg3

Een drieluik van foto’s is erg leuk boven de bank.
IMPRZZD.jpg2

Wauw, dit vind ik echt heel erg gaaf. Als je hier de ruimte voor hebt!! Echt een aanrader.
IMPRZZD.jpg1
Je kunt ook collage’s samenstellen en laten afdrukken. IMPRZZD.jpg COLLAGE.

Wil je nog meer voorbeelden bekijken, neem dan eens een kijkje op de Facebook van IMPRZZD