INTERIEUR & KIDS | HET KAMERTJE VAN JORN.

Vandaag een nieuwe binnenkijker in het kamertje van Jorn.

Jorn zijn kamertje bestaat uit een rustige basis met wat zachte kleurtjes. De mix van groen en oker geel vind ik persoonlijk heel erg mooi. Janouk, de moeder van Jorn is te volgen via instagram via het account @janoukw

Voor het kamertje van ons zoontje Jorn hebben we gekozen voor de kleuren wit, mintgroen en okergeel. Deze kleuren komen terug in de rest van ons huis, waardoor de babykamer er echt bij hoort. Daarnaast zijn wij niet het type voor een standaard babyblauwe kamer.
Het is een gezellige, frisse en lichte kamer. De houten vloer maakt het wat ons betreft helemaal af en brengt warmte en sfeer met zich mee. En daarnaast is hout gecombineerd met wit natuurlijk typisch Scandinavisch, een stijl waar wij heel erg van houden.

Al onze meubels, behalve de stoel, komen van Ikea. We houden persoonlijk niet van de standaard babykamers die je bij de grote babyzaken kunt kopen. Veel liever zoeken we zelf de meubels bij elkaar. De stoel kochten we bij Westwing.

Boven de commode hebben we twee planken opgehangen om wat spullen en speelgoed te kunnen opbergen. Aan de onderkant van de onderste plank hebben we spiegeltjes geplakt, zodat Jorn zichzelf kan zien als we hem verschonen. Ook staat hier het herinneringslijstje. Hierin heb ik Jorn zijn geboortekaartje, eerste sokjes, navelklem, hielprik en het mutsje wat hij droeg in het ziekenhuis in bewaard.

Ook boven de stoel, ons leeshoekje, hangt een plankje om wat leuke spulletjes op te zetten.
De lijsten aan de muur heb ik gevuld met zelfgemaakte posters. De tekening is gemaakt door een kennis en staat ook in het geboortekaartje. Voor het geboortekaartje wilden we graag een persoonlijk tekeningetje en mijn vriend had een Fiat 500 oldtimer.

In de babykamer vindt je veel DIY projecten. Zo zijn de groeimeter, het hobbelschaap, het geweven schilderijtje, de lederen lusjes op de commode en het houten kapstokje zelfgemaakt. Ik vind het leuk om decoratie voor de babykamer zelf te maken, omdat het dan uniek en persoonlijk is.

De gordijnen zijn mintgroen, net als de lambrisering die we hebben geschilderd. We wilden graag lichtgekleurde gordijnen, dus kozen we voor een verduisterende stof zodat het kamertje toch helemaal donker is.’   

Shoppen in de stijl van Jorn?

 

Heb jij nou ook zo’n mooi kinder kamertje? Stuur mij dan een mailtje en wie weet komt jou kamertje binnenkort op mijn blog.