INTERIEUR & KIDS | IKEA KEUKENTJE PIMPEN.

IKEA KEUKENTJE PIMPEN.

Afbeeldingsresultaat voor ikea keukentje

Ja, daar gaat ze weer hoor.. Ja, ik ben gek op schilderen, en dit keer was het Ivy haar nieuwe keukentje die een flinke opknap beurt kreeg. Dit is het bekende Ikea keukentje die volgens mij de helft van alle mensen met jonge kinderen heeft staan.

Het leuke vind ik dat de Ikea producten wel vaker een ”hack” krijgen. Zo knapte ik een tijdje terug ook haar poppen bedje op. Klik hier om dit bericht nog een keer terug te lezen.

Als je op internet zoekt naar dit keukentje kan je ook zo veel leuke ontwerpen vinden. Misschien heb je wat aan mijn ideeën. Ik pimpte de voor en achterkant! In het bericht zal ik noemen waar alles vandaan komt, onderaan maak ik een ”shopping list”

Het keukentje staat bij ons in de woonkamer en ik vind het leuk dat hij straks goed bij de rest van ons interieur past. Op deze foto hierboven kan je zien hoe je het keukentje in de winkel kunt kopen.

 

Goed, terug naar het keukentje. Omdat ik via Instagram heeeeel veel vragen kreeg over de verf, de handgreepjes de stickers heb ik besloten een blog voor jullie te maken. Ik zal hierin precies uitleggen hoe ik wat gedaan heb en waar alle producten vandaan komen die je op de foto’s ziet.

Als eerste is het belangrijk dat je het keukentje goed schoonmaakt, schuurt en hem in de grondverf zet.  Wanneer dit droog is kan je hem aflakken met de gewenste verf kleur.

Ik koos voor een witte matte kleur (Flexa strak in de lak) die wij ook in ons huis vaker gebruikt hebben. Deze stond nog op zolder, is prima van kleur dus die werd het!

De kraan en de wasbak zijn bij mij ook geschilderd. Eerst met grondverf en daarna afgelakt. De wasbak heb ik geschilderd met de kleur roze uit haar kamer. (Oud roze van Flexa) en dit is dus officieel geen verf voor op meubels. Maar, eerlijk is eerlijk. Het zit er nog steeds top op!

Haal netjes de greepjes er af, zo komt er geen verf op te zitten.


Na het drogen kan alles er weer op.

Zoals je kunt zien heb ik dus de wasbak en kraan mee geschilderd. Veel mensen doen dit met spuit verf, maar mijn ervaring met spuitverf is niet zo goed. Vaak gaat het lopen en krijg je lelijke druipers. Dus een prima manier, maar niet voor mij. Ik koos voor de kwast. De rest van de keuken heb ik met een roller gedaan.

 

En zeg nou eerlijk, iedereen wil toch zo’n roze wasbak haha.


Deel 1 is klaar!


Ondertussen heb ik allerlei leuke spulletjes besteld om het keukentje wat op te leuken. Zo bestelde ik via de webshop Ohmygoody leuke stickers voor op de magnetron en oven knop stickers. Deze stickers zijn heel erg makkelijk aan te brengen en kosten maar een paar euro. Leuke budget tip dus!

Ook verkopen ze leren handgreepjes van de webshop Chewies and more. Je hebt heel veel verschillende kleurtjes maar ik koos (verassing!!) voor roze.

Close-up van de oven knopjes en handgreepjes.

En hier zie je de magnetron knopjes goed. Ik koos voor een transparante binnenkant maar je kunt ook voor zwarte knopjes kiezen zoals die van de oven.

Het houten speelgoed wat op de keuken staat is van Cute-Rebel, Hema en van Little Dutch.

Ik vind het er al zo gezellig uit zien!

De voorkant is bijna helemaal af. Als laatste kwam er een leuke keuken sticker van de webshop naamelijk binnen.
In de zelfde kleur als de roze greepjes. Met de tekst ‘Ivy’s keukentje”. Hoe leuk! Met 3 leuke plaatjes er boven is de voorkant van het keukentje helemaal af!
De poes wilde even mee op de foto!

Eind resultaat van de voorkant!!

Zo, de voorkant is af! Nu is het tijd voor de achterkant. Het leuke van dit keukentje is dat je hem kunt omdraaien, zo kunnen de kinderen net doen alsof ze iets bij je kunnen bestellen (Bijvoorbeeld!). Maar, dan moet de achterkant er toch ook leuk uit zien. De webshop zoeyzokidsconcept heeft speciale stickers voor de Ikea keuken in verschillende printjes.

Ik koos voor de ‘Bakery’ versie. Deze stickers moet je wel echt met zijn tweeën plakken. Anders is de kans dat het fout gaat heel erg groot. Er zit een beschrijving bij en als je die volgt komt het helemaal goed. Het is even goed opletten, maar als het dan eenmaal zit ziet het er fantastisch uit.

Het past helemaal bij het geheel en het ziet er ook nog eens top uit.

Ivy vermaakt zich prima en ook de poes kan weer niet ontbreken in een aantal foto’s haha. 

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips en of jullie Ivy haar keukentje leuk vinden.

 

Shopping list.

Hier onder nog een lijstje van de producten die ik heb gebruikt en er in haar keukentje te zien zijn (voor zo ver ik ze kan vinden) met prijzen. Mochten er artikelen uit het assortiment gaan dan kan het zijn dat de link niet meer werkt. Gelijk leuke tips voor op het verjaardag lijstje!

Keukentje: 
Ikea
€79,95

Oven knopjes:
Ohmygoody.
€4,95

Magnetron knopjes:
Ohmygoody.
€3.95

Leren handgreepjes: 
Cheewies and more.
€4,95 per stuk

Sticker ‘Ivy’s keukentje’:
Naamelijk
€11,95

Sticker achterkant:
Zoeyzokidsconcept
€29,95

Hout speelgoed:

Thee servies
Little Dutch / Kidooz
€19.95

Mixer
Cute- Rebel
€23.95

Smooty
Cute Rebel
€23.95

Pannenset
Cute rebel
€25,95

Houten roze auto
Little Dutch
€7,95

 

Veel succes als jij ook van plan bent het keukentje te gaan pimpen! X