INTERIEUR & KIDS | DIY POPPENHUIS PROJECT.

INTERIEUR & KIDS | DIY POPPENHUIS PROJECT.

Project Poppenhuis!

I like DIY projecten, na het IKEA keukentje en het IKEA poppenbedje was het dit keer een poppenhuis wat een metamorfose kreeg. Laten we hem er even bij pakken, dit houten huisje .. incl. groene schoorsteen (die ik niet helemaal kan plaatsen haha) gekocht voor €25

 

Afbeeldingsresultaat voor ikea poppenhuis

Dit poppenhuis heeft Ivy als kerstcadeautje gekregen. Ik wilde hem natuurlijk wel helemaal pimpen in haar style.

Allereerst was het tijd om het te gaan schilderen. Ik heb er eerst een grondverf laag aangebracht, daarna goed geschuurd en afgelakt met Flexa strak in de lak in de kleur wit.
Het dakje en een paar muur delen heb ik geschilderd met roze muurverf, ja ik gebruik WEER muurverf. Ik hoor vaak dat het niet goed is, het niet handig is maar ik ben er van overtuigd dat het werkt. Ik doe het veel vaker en het blijft er eigenlijk altijd goed mee. De kleur is Oud roze van Flexa en die zit ook op de muur in haar kamer.

Ik heb van verschillende winkels/webshops meubeltjes gevonden, maar ooo wat is dit verslavend. Elke keer zie je weer wat nieuws.

Allereerst laat ik even zien hoe super leuk dit poppenhuis in Ivy haar kamer staat.

De spulletjes moeten natuurlijk wel goed opgeborgen worden, daar is dit super leuke koffertje voor. Deze komt van de webshop Cute-Rebel. Deze heb ik in de kleur roze voor Ivy! De tekst is helemaal toepasselijk bij haar poppenhuis!

Het koffertje is niet alleen handig, maar kan je ook nog eens gebruiken als extra speelkamertje!

Wij hadden al een plastic poppenhuis voor Ivy maar dit ziet er toch een stuk leuker uit bij ons in de woonkamer!

Deze leuke mini’s zijn van a little lovely company. Wat ik extra leuk vind is dat Ivy deze in de ”grote” versie heeft.

Nog een aantal foto’s van de inrichting van het poppenhuis.

De meeste meubeltjes in het poppenhuis zijn van Project Dollhouse en Lidl.
   

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Ivy is er helemaal zoet mee en ik moet eerlijk toegeven dat ik het stiekem ook erg leuk vind om er in te rommelen en schuiven!