INTERIEUR | KOOF INSPIRATIE.

Koof Inspiratie.

Onze keuken is bijna af, het enige wat wij nog missen is een koof aan de bovenkant van de keuken. Omdat wij hebben gekozen om geen bovenkasten boven ons keukenblad te nemen zie je bij ons helaas de afvoerbuizen naar buiten goed hangen. Nu is de keuken zo mooi maar die zilveren buizen zijn niet echt heel erg stijlvol.

Wij gaan het zelf maken van MDF en gaan dit vervolgens (verassend) wit schilderen. Voor wij hieraan gaan beginnen moeten we even goed bedenken hoe we dit graag willen hebben. Omdat er zoveel verschillende koven zijn dacht ik, ik maak er gelijk een berichtje van. Misschien leuk voor mensen die ook op zoek zijn naar inspiratie voor een koof boven de keuken.

Inmiddels heb ik al flink rondgeneusd op internet en denk ik wel dat ik weet wat ik wil. Onze afzuigkap heeft officieel een aluminium behuizing maar wij willen dit ook graag veranderen naar MDF. Wij hebben een witte afzuigkap en zo is het allemaal mooi in een geheel. En daar wordt ik heel erg blij van!

Vandaag laat ik jullie wat foto’s zien waar ik blij van wordt of die voor mij een inspiratie zijn. Wij twijfelen ook nog of wij spotjes willen die in meerdere kleurtjes kunnen of dat we deze gewoon ‘wit’ licht geven.

Dit is onze keuken op dit moment, ik heb de lelijke afvoer buizen er maar even uitgesneden. In het bericht over raambekleding kun je de rest van ons nieuwe huis bekijken.

raambekleding-inhuis-plaza-7

Inspiratie!

Deze keuken lijkt wel een beetje op onze keuken. Ook wij willen drie spotjes aan de rechterkant van de afzuigkap. Dit omdat aan de linkerkant de afzuigkap zit waar al licht in zit. Deze koof is wel vrij diep, dat gaan wij niet doen.

koof1

Deze koof is smaller, qua formaat is dit denk ik meer wat wij zoeken. Ik vindt het trouwens super leuk dat de kleur helemaal door is geschilderd. Zo valt de koof iets minder op.

koof-2

Als wij de afvoer nou niet naar buiten hadden gehad dan had ik dit ook een onwijs mooie oplossing gevonden. Dus voor de mensen die alleen de afvoer naar boven bij de afzuigkap weg willen werken. Bekijk deze foto dan maar eens goed.

koof-5

Zonder koof vind ik een keuken ook heel erg mooi, helaas is dat bij ons geen optie. Het valt me trouwens op dat op elke foto de pedaalemmer is weggewerkt of weg is gehaald voor de foto. Tegenwoordig zijn er ook genoeg mooie stijlvolle prullenbakken te vinden die echte eye catchers zijn in jou keuken.

Zoals je op deze foto ziet, een leuke afvalbak mag best gezien worden!

geen-koof

Wanneer dit af is dan ga ik dit natuurlijk aan jullie laten zien in een andere blog!

Mocht iemand nou nog een mooi voorbeeld of idee hebben voor een koof, let me know!

Bronnen:

pinimg.com
followgram.me
nieuwekeukenplanner.nl
jouwdroominterieur.nl