INTERIEUR | KRIJTVERF REVIEW KWANTUM - A LITTLE TOUCH OF PINK.

INTERIEUR | KRIJTVERF REVIEW KWANTUM – A LITTLE TOUCH OF PINK.

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van de Kwantum of ik de nieuwe verf wilde reviewen. Dat leek me natuurlijk hartstikke leuk.
Ik ging gelijk denken wat ik in een nieuw kleurtje kon schilderen. Eigenlijk wilde ik een lambrisering maken in de kinderkamer van de nieuwe roze krijtverf, maar omdat we nu zo druk aan het zoeken zijn naar een nieuwe woning vind ik het eigenlijk zonde om de verf daarvoor te gaan gebruiken. Ik koos er voor om een tafeltje in de roze kleur te schilderen en eindelijk een kapstok voor de kinderkamer te gaan maken.

Kwantum Verf Blog (6) Kwantum Verf Blog (1)

Hier onder het verhaal wat ik heb geschreven. Klik hier om naar de review op de kwantum site te gaan.

Anouk heeft onze roze matte lak Lovely Pink en zijdeglanslak in de kleur wit (beiden vanaf €6 per potje) gebruikt. De roze verf heeft ze gebruikt voor een dienblad (dat officieel een tafeltje is). Tijdens het schilderen vond ze het eigenlijk leuker om er een dienblad van te maken. Ook heeft ze de roze verf gebruikt voor de knopjes van een kapstok voor in de kinderkamer. De witte verf heeft ze gebruikt voor het houten latje dat gebruikt is voor de kapstok.

Stappen voor tafeltje/dienblad

1. Haal de poten van het tafeltje (hier ontstond het idee voor het dienblad).
2. Schuur het dienblad vervolgens op.
3. Breng de eerste laag verf aan op het dienblad. Deze dekte goed, maar ik bracht voor de zekerheid een tweede laag aan.
4. Laat het geheel even drogen en je bent klaar!

Kwantum Verf Blog (4) Kwantum Verf Blog (7)

Stappen voor de mini-kapstok

1. Schuur het houten plankje en lak dit met de juiste verf. Hiervoor is de WOW witte verf gebruikt.
2. De knopjes zijn oude knopjes van mijn ouders hun vorige keuken. Altijd handig om te hergebruiken. Eerst even opschuren en daarna geschilderd in de matte roze krijtverf.

Kwantum Verf Blog (5) Kwantum Verf Blog (3) Kwantum Verf Blog (2)

Kwantum Verf Blog (8)
Sterren *****
Anouk geeft onze matte lak en zijdeglanslak 5,5 sterren.

Ervaring
“Ik vind alle twee de verf kleuren heel fijn en heel erg makkelijk om te schilderen. Ik ben dus heel erg tevreden en als we een nieuwe woning hebben gevonden dan ga ik zeker de roze verf op een wand in mijn dochter haar kamertje gebruiken.”

Dekkracht
“Ze dekken goed en eigenlijk is twee keer schilderen niet nodig.”

Prijs-kwaliteitsverhouding
“De verf is erg goedkoop maar geeft wel het gewenste effect. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit eerder met krijtverf heb geschilderd, maar ik zou deze zo opnieuw kopen.”

Tip van Anouk:
Style het dienblad met mooi servies of andere leuke woondecoratie!