INTERIEUR | MIJN FAVORIETE DESIGN STOELEN.

INTERIEUR | MIJN FAVORIETE DESIGN STOELEN.

Mijn favoriete design stoelen.

Vanaf het moment dat ik op mijn interieur opleiding zat kwamen er elke in powerpoint presentatie wel een aantal bekende design stoelen voorbij. In het begin dacht ik ja leuke stoelen maar had ik er nog niet zo veel mee… maar langzamerhand begon mijn liefde voor de designerchairs te groeien. Elke keer als ik een moodboard moest maken wilde ik het liefst dezelfde stoelen gebruiken. Ik droomde dan ook van mijn eigen huis met grote tafel met 6 Eames stoelen. Dit zijn namelijk echt mijn nr 1 favorieten!

Toen ik (6?) jaar geleden op de woonbeurs kwam werd er een Vitra Stoelendans georganiseerd. Ik dacht, moet ik wel mee doen straks ga ik er als eerste uit.. Maar ik dacht oké ik ga er voor! Ik deed mee en was mega zenuwachtig. Langzamerhand werden het er steeds minder en uiteindelijk, won ik de stoelendans. Mijn dag kon niet meer stuk, de rest van de dag heb ik met een glimlach op mijn gezicht rondgelopen, ik was echt ongelooflijk blij. Ik had gewoon een echte design stoel gewonnen! Zo’n stoel uit al die tijdschriften is nu gewoon van mij.

Toen ik had gewonnen werden alle stoelen neergezet en mocht ik kiezen welke stoel ik wilde hebben. En daar stond de Eames stoel.  Ik koos voor een witte stoel met grijze bekleding en zilveren poten. Deze stoel stond dan ook vanaf dat moment op mijn kamer bij mijn ouders te pronken. Elke keer als ik hem zag werd ik opnieuw verliefd.

Toen een aantal jaar later ging ik samenwonen met mijn vriend en werd deze collectie uitgebreid met 5 witte stoelen en een schommelstoel van dezelfde soort. Het leek mij ook erg leuk om 6 verschillende stoelen aan de tafel te hebben staan maar dat vond mijn vriend op dat moment niet zo’n leuk idee. Wie weet in de toekomst? 🙂

De stoelen aan onze tafel heten Vitra Eames DAR en staan er bij ons in de kleur wit. In het midden aan de muur kant staat mijn grijze stoel.

ons-huis-anouk-dekker-8  ons-huis-anouk-dekker-17 ons-huis-anouk-dekker-20  ons-huis-anouk-dekker-19

En dan de schommelstoel, dit is de Eames Rar. Deze heeft een houten onderstel. Ik vind het echt een heerlijk plekje. Als decoratie ligt er een lekker wollen kleedje op.

ons-huis-anouk-dekker-14ons-huis-anouk-dekker-12ons-huis-anouk-dekker-23    ons-huis-anouk-dekker-5 ons-huis-anouk-dekker-1 ons-huis-anouk-dekker-24 ons-huis-anouk-dekker-22

Naast deze stoelen heb ik nog meer favorieten design stoelen. Ik hoop een paar van deze ooit nog eens in huis te hebben.

1.) De Panton Chair
2.) HAY about a chair
3.) Hay Draadstoel type Hee Chair
4.) Vlinderstoel
5.) De Barcelona Chair
6.) Kartell Masters Chair By Philippe Starck

Helaas hangen er aan deze stoelen best wel hoge prijskaartjes, wanneer je deze stoelen toch graag in huis wilt hebben kun je ook kiezen voor de look a likes. Er zijn tegenwoordig heel veel webshops die onwijs mooie replica stoelen verkopen.

Shoppen!!