INTERIEUR | RADIATOR BEKLEDING.

 

Het klopt, ons huis is nog ‘steeds’ niet helemaal af. Er liggen nog niet overal plinten en de tuin moet ook nog even een flinke opknap beurt krijgen, maar in dit geval gaat het om onze mooie nieuwe radiator ombouw! En wauw wat een verschil, .

In onze woonkamer hebben wij een hele grote radiator staan, tsja de meningen zullen verdeeld zijn over een ombouw ja of nee.. maar eerlijk is eerlijk hij ziet er niet meer netjes uit. Nu er een super mooie ombouw omheen hangt realiseren wij ons steeds meer dat dit echt hard nodig was. Gelukkig was daar Sentimo, een webshop met een uitgebreid assortiment radiator bekledingen. Wij hebben gekozen voor de Sentimo Radiatorbekleding Groove in de kleur wit. In dit bericht laat ik je graag de Before & After foto’s zien.

Dit is de woonkamer nu, aan de kant van het hoekstuk van de bank staat onze radiator. Op deze foto is er al een klein stukje te zien.

radiator-ombouw-1

En dan nu de Before foto’s.

Zoals je kunt zien zitten er best wel wat beschadigingen op, de muur is wit geschilderd en daardoor lijkt de radiator nog geliger.
radiator-before-2
radiator-before-3   radiator-before-5
De ombouw is binnen 15 minuten in elkaar gezet en kan je vervolgens heel makkelijk door middel van de magneetjes (zie foto) ophangen.

Het beste is om de magneten in de waterkanalen te plaatsen, wij hebben dit uiteindelijk ook gedaan. Op de foto zitten ze er nog boven. Als het niet kan omdat de kanalen te klein zijn is het alternatief om de magneten op de waterkanalen te plaatsen zoals op deze foto te zien is.
radiator-before-1
En dan nu de After foto’s, wat een verschil hé.

Wij hebben de kachel al aan gehad en je mist geen warmte door de ombouw. De ombouw wordt wel warm maar je kunt er prima tegen aan zitten.
radiator-ombouw-3radiator-ombouw-2
Door deze ombouw ziet de woonkamer er veel netter en strakker uit.
radiator-ombouw-7
Close-up foto van de hoek.  Zoals je kunt zien zie je een soort ‘snijlijn’ dit is bedoeld om de radiator knop en de buizen in te verwerken.
radiator-ombouw-4
Deze snijlijnen kan je makkelijk met de hand los maken of met een klein tangetje. Daar zijn ze speciaal voor gemaakt. Mocht je dit net zoals wij een beetje eng vinden, dan kan je ook een ijzerzaag gebruiken.
radiator-ombouw-5
Nog even een overview foto!

Is het niet onwijs opgeknapt? Wij zijn er in ieder geval heel erg blij mee.
radiator-ombouw-6

Hoe kan je nou jou eigen radiator ombouw makkelijk en snel bestellen? Ga naar de webite van Sentimo, via een stappenplan kan je daar precies aangeven wat voor type radiator je hebt, aan welke kant de knoppen zitten en hoe de leidingen zitten.
Vervolgens kun je precies de maten van de radiator aangeven zoals er wordt gevraagd in de stappen tool, hier staan zelfs meet instructies op zodat je zeker weet dat het goed gaat.
Wanneer je nou toch nog wat twijfelt kun je natuurlijk ook altijd even bellen of mailen. Na de bestelling was mijn ombouw binnen 3 weken thuisbezorgd.

Helaas was ik niet thuis toen mijn ombouw bezorgd werd, gelukkig was het netjes bij de buren afgegeven maar ik was toch bang dat het een onwijs groot pakket zou zijn.
De pakketten zijn altijd 5 cm diep uiteraard is de lengte en de hoogte variabel.
radiator-before-6

Het in elkaar zetten van deze ombouw is heel erg makkelijk. Er zat een handige montage handleiding bij van 6 stappen. Het spreekt voor zich en de ombouw zit binnen een kwartier in elkaar. Alleen het uitzagen van de radiator knop en de buizen kan net even iets langer duren.
Je bevestigd de ombouw door middel van magneten aan de radiator zoals ik op een paar foto’s hier boven liet zien. Mocht je de ombouw willen los halen omdat je bijvoorbeeld wil gaan schilderen, dan is dit ook heel erg makkelijk te doen. Ben jij nou op zoek naar een radiator ombouw, kijk dan eens op de website van Sentimo.