INTERIEUR | SCANDINAVISCHE DRIEPOOT LAMP.

Een van mijn favoriete lampen zijn de driepoot lampen. De driepoot lamp heeft een kap op een ‘de naam zegt het al ‘driepotig onderstel. Er zijn veel verschillende soorten driepoot lampen te koop, met een mooie witte kap, met een industriële of met een fluffie kap. Deze leuke lamp kwam ik tegen bij straluma.nl. Het is de Scandinavische driepoot vloerlamp + kap en hij kost €179,95. Ik vind de combinatie van wit met een licht hout erg mooi. Voor iedereen die gek is op de Scandinavische look in huis is dit een echte eye catcher. In een Scandinavische interieur wordt er veel gebruikt gemaakt van lichte hout tinten in combinatie met wit en heel belangrijk is veel licht. De kleuren die vaak worden toegevoegd zijn zachte pastel tinten. Hout geeft het interieur warmte en wanneer je dus wat extra warmte wil toevoegen is zo’n driepoot lamp een goede keuze. De lamp kan mooi neergezet worden in een hoek om de hoek wat meer op te vullen. Maar wanneer jij een lege muur hebt en niet weet wat je er mee moet, dan kan zo’n hoge lamp ook erg sfeervol staan. Deze driepoot lamp heeft een E27 fitting, waar dus een gloei-, halogeen-, led- of spaarlamp met grote fitting in moet. Zo’n nieuwe E27 lamp moet je vaak nog los erbij kopen, of als een andere oude lamp kapot gaat natuurlijk!

Dit is de lamp! Ik vind hem echt geweldig, het is dat ik er in de woonkamer geen plek voor heb… maar ik zou hem heel graag willen hebben!

20100014-scandinavische-driepoot-vloerlamp-kap

Veel mensen die mijn blog bezoeken zijn op zoek naar inspiratie of hoe ze iets in hun huis kunnen stylen. Daarom heb ik wat foto’s van internet en pinterest geplukt om jullie te laten zien hoe je zo’n lamp mooi in je interieur kan neer zetten. Omdat de lamp wat hoger is, past deze heel erg mooi in de hoek. Hij vult zo de lege hoek op. Meubels en verlichting in verschillende hoogtes zorgen voor een speelse look in jou interieur.
feline_en_kate-3

Ook in de slaapkamer staat een driepoot lamp heel erg mooi.
zuiver-vloerlamp-tripod-wood-white_2

De lege muur wordt zoals je hier ziet opgevuld met een mooie lamp.

lamp3

Op deze foto is ook weer te zien dat de lamp weer wat meer speelsheid geeft in dit interieur. Wanneer je de lamp weg denkt op deze foto, dan ziet het er een stuk kaler uit.

 

Bronnen:

straluma.nl
robin-design.nl
swisssense.nl