INTERIEUR | THE KARE DESIGN VINTAGE LOOK.

The Kare design vintage look

Een vintage interieur straalt sfeer en karakter uit. Het neemt je mee naar andere tijden, zelfs wanneer je kiest voor nieuwe Kare design meubels met een vintage look: met het juiste design roep je heerlijke gevoelens van nostalgie op. Vintage is helemaal in!

Vintage design

De term vintage wordt in de regel gebruikt voor meubels en accessoires (en kleding en gebruiksvoorwerpen) die minimaal 30 jaar oud zijn. Meestal gaat het om items uit de jaren ’50 tot ’80; voorwerpen die je op de rommelmarkt vindt en waarvan de kwaliteit zich nog leent voor een nieuw leven in jouw interieur. Houd je wel van “the vintage look” maar niet van rommelmarkten en stoffige meubels? Dan bof je, want tegenwoordig is “vintage design” helemaal in. Nieuwe meubels met een verouderde uitstraling. Kasten en tafels met een nostalgisch karakter, geschikt voor in een modern interieur. Sfeervolle lederen stoelen zonder het vuil van eerdere eigenaren. Ieder zijn smaak!

Kies je stijl

Fijn aan vintage is dat je keuze hebt uit verschillende stijlen en tijdperken. Zo kun je met een gecapitonneerd lederen bankje en een bijpassende thuisbar een jaren ’80 look creëren, terwijl een klok in de vorm van een zakhorloge en een kast in de vorm van een hutkoffer voor een 19e eeuwse sfeer zorgt. Liever een mix van modern en vintage? Ook daar heb je tegenwoordig leuke Kare design meubels van.

Klassieke touch

Een andere stijl die je vaak terug ziet komen in “the vintage look” is het barok. De Kare design Meubelmakers leven zich steeds vaker uit met kasten of tafels in een klassiek design, op speciale wijze geverfd voor een antieke uitstraling. Ook in woonaccessoires heb je op dit gebied ruime keuze: denk aan een fotolijst met een doorleefde uitstraling of een passpiegel met ornamenten.

Een vintage accent

Kare design Vintage meubels en woonaccessoires lenen zich bovendien uitstekend als toevoeging aan je bestaande interieur. Vooral in een industriële woonstijl komen vintage accenten fantastisch tot recht! Combineer bijvoorbeeld een robuuste salontafel van hout en metaal met een 19e -eeuwse wereldbol op standaard. Een vintage leren fauteuil doet het goed in landelijke, authentieke en retro woonstijlen. En een vloerkleed met een doorleefde uitstraling kan precies de sfeermaker zijn die je woonkamer nodig had. “The vintage look” is er voor iedereen, dus probeer het eens uit!

 

Hieronder een aantal mooie ontwerpen die je op de website kunt vinden!