INTERIEUR | WC VERBOUWING.

Wc verbouwing.

Een aantal maanden geleden werd opeens onze muur naast de wc steeds natter. Na een tijdje goed in de gaten houden hebben wij een stuk van de zijkant van de muur er uit gezaagd. Helaas lekte ons waterreservoir van de wc en moest onze hele wc gerenoveerd worden. Het is fijn dat alles nieuw uitgezocht kan worden maar het was eigenlijk nog niet helemaal de bedoeling. Ook de muur moest er uit omdat deze anders helemaal zou kunnen gaan schimmelen.

Wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe toilet en inrichting kan je op internet je lol op. Er zijn onwijs veel voorbeelden en je kunt dus al een beetje zoeken wat jij graag zou willen. Ik heb heel veel gekeken op websites zoals Pinterest en veel via Google gezocht naar inspiratie. Wij gaan (zoals je waarschijnlijk al verwacht ) voor een grijs met witte combinatie. Uiteindelijk wil ik ook houten planken tussen de muur plaatsen zodat ik daar wat leuke spulletjes op kan zetten.

Als eerste op zoek naar een nieuwe achterwand en wc pot. In onze oude wc zat een pot van Villeroy en Boch. Een prima merk maar je hebt er nog veel meer. Zo is Grohe een zeer bekend merk waar ook veel van te vinden is. Uiteindelijk is alles goed maar je moet zelf kijken wat voor pot je bijvoorbeeld zelf het fijnste vindt. Ik wilde een pot zonder veel randen. Dit vind ik persoonlijk makkelijker met schoonmaken en dit ziet er wat strakker uit.

Naast een nieuwe wc ombouw en een wc pot hadden wij ook n nieuwe wastafel en wastafelkraan nodig. Wij hebben een wit model uitgezocht met een wit kommetje. Dit was iets wat ik al heel lang heel graag wilde. Dit kommetje staat op een grijsachtige houtsoort wat weer mooi matcht met onze witte en grijze tegels. Het kraantje er boven gaan wij uit de muur laten komen. Als je het doet, moet je het goed doen hé!

Op dit moment zijn wij hard aan het klussen en is de hele wc kaal, we hebben onze nieuwe tegels en wc uitgezocht. Over ongeveer 4 weken komt alles binnen en kunnen wij deze lelijke ravage eindelijk echt gaan opknappen.

Dit is op dit moment onze staat van de wc haha.. tsja ik denk dat ik nog nooit een blog heb gemaakt met zulke bouwval foto’s maar hé dan kunnen we straks wel mooi het eind resultaat laten zien.

De oude wc had een ombouw zoals veel andere ook hebben. Doordat er een ruimte achter de wc zat hebben wij nu kunnen kiezen om het hele geheel iets naar achter te gaan verplaatsen. Zo hebben we iets meer beenruimte.

 

Nou, kijk mee naar de foto’s van de huidige staat. Wanneer alles klaar is ga ik natuurlijk een blog maken met alle foto’s van het eind resultaat.