KIDS | OP VAKANTIE MET EEN KINDJE ONDER DE TWEE EN WAT NEEM JE MEE.

Op vakantie met een kindje onder de twee!

Vorige maand was het zover, wij gingen voor het eerst op vakantie met zijn drieën. Voor het eerst vliegen met een kleintje en heel eerlijk, wij vonden dit best wel een beetje spannend. Ruim 3,5 uur in het vliegtuig zitten met een kindje op schoot die normaal gesproken geen minuut stil kan zitten.  Wij gingen naar het Griekse eiland Rhodos en daar hebben wij heerlijk 11 dagen kunnen genieten van de zon, van lekker veel eten en natuurlijk van elkaar.

Benieuwd hoe het vliegen bij ons ging, wat wij mee namen in de koffer en naar wat andere vakantie tips.  Je leest het hier onder.

De vliegreis.

Als je kindje onder de 2 jaar is moet het verplicht bij je op schoot zitten in het vliegtuig, maar ook al boek je geen stoel, je mag wel 10 kilo bagage meenemen! Bij onze vliegtuigmaatschappij (Tui) mocht je zelf kiezen of je dat verdeelde over je eigen koffers, of dat je een extra koffer voor je kleintje meeneemt! Daarnaast mag je ook een extra stuk handbagage  meenemen met de benodigdheden voor in het vliegtuig (Lees, luiers, billendoekjes enz.) Ook is er bij ons totaal niet moeilijk gedaan om drinken voor haar mee te nemen. Waar iedereen bij de bagage controle de flesjes in de container mocht gooien hebben wij 3 waterflessen mee mogen nemen voor haar in het vliegtuig. Ook hebben wij een nieuwe buggy aangeschaft. Een buggy mag je tot de gate meenemen zodat je op het vliegveld je kindje nog lekker in de wagen kan laten zitten.

 

Onze wagen is het van het merk Elodie Details en hebben wij gekocht bij Kidooz.

De buggy mag maximaal 10 kilo zijn. Wanneer je kiest om je eigen kinderwagen mee te nemen, die bestaat uit twee delen dan moet je deze bij het inleveren van de koffers gelijk afgeven. Je kunt er ook voor kiezen om een draagdoek mee te nemen, bijvoorbeeld een Tula.

En dan ga je het vliegtuig in, zoals ik al vertelde is ons kind geen stilzit meisje. Ze vond het dan ook niet zo prettig om op schoot te blijven zitten, het opstijgen en landen van de heenreis ging dan ook tot onze verbazing onwijs goed. We moesten haar wel een beetje afleiden en het stilzitten… makkelijk was anders. Toen het moment kwam dat de stoelriemen los mochten was ze ook helemaal blij dat ze weer kon bewegen. Net als veel andere kindjes in het vliegtuig werd er niet moeilijk gedaan toen ze even door het gangpad wilde wandelen en zelfs daar heeft zitten spelen.

Op de terugreis had mevrouw helemaal geen zin om bij ons op schoot te zitten en heeft ze zich met het opstijgen dan ook erg goed laten horen.. (Lees, alles bij elkaar gegild..) Maar helaas, dat hoort er bij, mensen gaan je geïrriteerd aan kijken en ja ze zijn er niet blij mee. Maar hoe vervelend het ook is, zet je er over heen. Nadat de stoelriemen weer los mochten was het probleem opgelost en heeft ze de rest van de vliegreis bijna helemaal geslapen.

Wat namen wij mee in de koffer – De paklijst voor jou baby of dreumes.

Als er iets is wat ik de weken voor onze vakantie heb gedaan is het rondvragen en zoeken op internet naar mensen die op vakantie zijn geweest met een kleintje. Wat namen jullie mee? Nam je luiers mee? Hoeveel luiers en ook zwemluiers? Speelgoed? Omdat het natuurlijk helemaal afhankelijk is wat je zelf graag wilt meenemen ga ik jullie vertellen wat ik echt heel veel heb gebruikt.

 1. Luiers & Billendoekjes wij gingen 11 dagen weg en ik heb een pak van 50 luiers meegenomen. Ik heb ze lang niet allemaal opgemaakt maar ik wilde gewoon liever iets te veel meenemen dan dat ik tekort had. In veel landen zijn er vaak super markten in de buurt, dus mocht je te weinig mee hebben genomen dan kan je altijd wat bij kopen. Wanneer je in een afgelegen gebied bent kan je maar beter wat extra meenemen. Ik heb ook 2 pakken billendoekjes meegenomen van 75 stuks.
 2. Zwemluiers, ik had drie pakken zwemluiers meegenomen. In een pak zaten 11 luiers en ik heb 2 pakken gebruikt. Wij deden na het zwemmen de luier uit en deden een droge luier aan en lieten de vorige dan even drogen. Tenzij hier natuurlijk in geplast was dan gooide we hem gelijk weg. Zwemluiers heb ik ook niet gezien in Griekenland, ik weet eigenlijk niet of dat daar ook te koop is.
 3. Ons red middel voor ”vermaak – je – zelf – een beetje” waren toch echt het emmer en schepjes setje. Uren lang heeft ze hier mee gespeeld. Dus voor ons echt een een aanrader.
 4. Verder hadden wij vrij weinig speelgoed meegenomen, een paar kleine poppetjes, een boekje, een tekensetje, haar knuffeltjes, een strandbal en nog kleine losse speeltjes. Dit is dan ook op de kamer wel een beetje gebruikt, maar als ik het niet had meegenomen was het geen probleem geweest. Ik zou dan ook niet de volledige speelgoedkist meenemen in je koffer. Zo’n setje met schepjes kan ook prima gebruikt worden.
 5. De tablet, ja mijn kind is misschien een beetje een tablet junkie. Maar hoe fijn, om ze in het vliegtuig en in de kamer gewoon even te vermaken met die filmpjes.
 6. Qua kleding heb ik een hoop rompers meegenomen, een aantal korte broeken, maar ook leggings voor als het wat kouder werd ’s avonds, een paar vestjes en een flinke stapel shirtjes. Ook een aantal shirtjes die in het water kunnen om het eventuele verbranden een beetje tegen te gaan. Een pyjama om in te slapen en natuurlijk een hoop leuke bikini’s.
 7. Zonnebrand, factor 50! Smeren, smeren en nog eens smeren. Naast zonnebrand heb ik ook een petje en hoedje meegenomen.
 8. Qua schoenen heeft ze alleen haar slippers gedragen, maar een paar gympjes hadden wij ook mee.
 9. Een zonnebril!
 10. Grote hydrofieldoeken, ik had er 3 mee en ze zijn allemaal gebruikt. Na het zwemmen, maar ook om onder te slapen in de wagen of op het strandbedje. Wij gebruikte er ook een om haar op te verschonen, maar je kunt natuurlijk ook een verschoon matje meenemen.
 11. Een badcape & handdoeken. 
 12. Shampoo, de shampoo had ik in een mini verpakking gedaan die ik in een set bij de Primark had gekocht. Bodylotion, Sudo créme, Tandenborstel, Tandpasta.
 13. VITAMINE D!! 
 14. Wanneer je nog aan de flesvoeding zit natuurlijk een pot met voeding. Wij namen alleen flessen mee en hebben mini carvan flesjes gekocht. Ook hadden wij een paar knijpfruit verpakkingen gekocht.
 15. Om te zwemmen heb je natuurlijk zwembandjes nodig. Want zonder die zwembandjes is het best gevaarlijk om je kindje bij het water te laten spelen. Ook met bandjes mag je ze natuurlijk NOOIT alleen laten.
 16. Qua EHBO spullen heb ik een thermometer meegenomen, en een pakje met zetpillen. Ook hadden wij O.R.S meegenomen om het uitdrogen te voorkomen mocht dit het geval zijn.
 17. Voor in het vliegtuig heb ik een los dekentje meegenomen, soms zijn die vliegtuigen zo koud, en dat is ook nog is fijn voor haar om er onder te slapen.

Vergeet niet dat je voor het buitenland een paspoort of een ID kaart nodig hebt. Zeker in de zomer periode kan het nog wel even duren voor je een afspraak kan maken bij het gemeentehuis.

Hier onder nog een aantal foto’s van Ivy die heerlijk aan het zwembad aan het spelen is. Tijd voor nieuwe hippe zwem vleugeltjes…

   

Ze vond het ook heel erg leuk om samen met ons op het luchtbed te zitten/liggen.

Ivy vond het geweldig om zichzelf en ons in te smeren!