LIFESTYLE | VERSLAAFD AAN SOCIAL MEDIA.

LIFESTYLE | VERSLAAFD AAN SOCIAL MEDIA.

Verslaafd aan Social Media.

Je hoort wel vaker een verhaal van iemand die bijvoorbeeld een alcohol-, drugs- of game verslaving heeft. Sommige verslavingen zijn zelfs zo heftig dat de persoon moet worden behandeld. Jaarlijks gaan er veel mensen naar klinieken om van deze verslavingen af te komen.

Social Media.

Je wordt er mee wakker en valt er mee in slaap.

In de tijd waar we nu in leven, waar iedereen de hele dag op zijn telefoon zit zijn er genoeg mensen die last hebben van een Social media of internet verslaving. En ja, eerlijk is eerlijk misschien ben ik er ook wel een beetje verslaafd aan. Laten we dan gelijk even kijken naar de afbeelding hier links van dit bericht.. Ik heb nieuwe schoenen, en wat doe ik.. Ik maak er een foto van en deel deze vervolgens op Social Media.

Ik vind het leuk om er mee bezig te zijn. Ik vind fotograferen en schrijven leuk, de reden waarom ik een blog ben begonnen. Zo’n anderhalf jaar geleden ontdekte ik Instagram. Een online platform waar ik de heeeeeeele dag foto’s op kan zetten. Ik kreeg meer volgers en ik vind het ontzettend leuk dat na het plaatsen van een foto er een hoop reacties en likes binnen komen op mijn foto’s.

Ook ontwikkelde ik mijn eigen stijltje. Ik probeer de foto’s op dezelfde manier te bewerken waardoor mijn ‘feed’ er als een geheel uit ziet. Door de reacties die je krijgt op een foto krijg je een soort kick, dat je denkt.. dit vind ik leuk en daarom blijf je opnieuw foto’s maken en uploaden. (Lees: Verslaving) Daarnaast gluur ik een aantal keer per dag op Facebook. Ook zo’n heerlijk platform waar iedereen alles op deelt. Mensen vinden het nou eenmaal interessant om te weten wat andere mensen uitspoken. Of je er zelf nou iets op zet of alleen maar mee leest.. Als je het bij elkaar op telt zit je misschien wel aan een aantal uur per dag.

Whatsapp groepen en Insta Chat.

Whatsapp is ook zo’n dingetje. Je bent altijd online. Iedereen kan zien wanneer je online bent en als je niet reageert krijg je al snel scheve gezichten. Het is eigenlijk net als MSN van vroeger, alleen maak je er nu echt de hele dag gebruik van.

Je herkent het vast wel: Je zit een half uurtje zonder telefoon, opent je groeps whatsapp en hebt 100! berichten gemist.. Ook heb ik via Instagram een hoop leuke mama’s ontmoet met wie ik bijna dagelijks contact heb, dit is bijzonder, maar kost al met al best veel tijd. Door elkaars leven te volgen lijkt het alsof je iemand al heel goed kent. En dit zorgt zelfs voor leuke kinder playdates. (Ook leuk voor de mama’s)

Door al deze social media activiteiten kun je wel zeggen dat we soms een beetje verslaafd zijn. Het is nog lang niet zo erg dat we er voor in therapie moeten, want als het moet leggen we die telefoon weg.

Ik denk dat veel mensen zich herkennen in dit soort verhalen, maar is het bij jou nou zo erg dan kan je een keer kijkje nemen op de website van Trubendorffer.

 

 

| Dit bericht is in samenwerking met Trubendorffer. |