SHOES | Geef je voeten een Ultra Boost

Geef je voeten een Ultra Boost

Wat wil ik in een schoen? Deze vraag stel ik mezelf veel te weinig. Meestal zie ik een mooi model voorbij komen op straat of op internet en word ik verliefd op de looks, of de manier waarop je het exemplaar kan stylen. Zonder er echt over na te denken gaan we met de trend mee, terwijl het beter is om stil te staan bij wat je voeten eigenlijk echt nodig hebben. Door je wat te verdiepen in de achtergrond van een sneaker kun je betere keuzes maken en heb je langer profijt van je aankoop. Een merk dat als geen ander weet waar je voeten écht naar snakken, is Adidas.

Adidas steekt het niet onder stoelen of banken: de Adidas Ultra Boost is hun beste hardloopschoen ooit. Tegenwoordig beschikken grote merken over ontzettend mooie en geavanceerde technieken. Met deze technieken creëerde Adidas een zool bestaande uit op elkaar gedrukte schuimkogeltjes. Niet alleen is deze creatie duurzaam, ook zorgt het voor een heerlijke demping en verend effect tijdens het lopen. Sterker nog, de schuimkogeltjes zorgen voor een zool die perfect is voor tijdens het hardlopen. De schokken die je voeten, en daarmee ook je lichaam moet opvangen worden netjes gedempt. Dit bespaart je een hoop energie, die je nu kunt stoppen in alle andere aspecten van het hardlopen.

Een schoen die zo lekker loopt, kan natuurlijk niet lang onopgemerkt blijven. Al snel werden mensen fan van het model en vielen ze ook onder de lifestyle sneaker liefhebbers op. De upper van de schoen heeft een strakke vormgeving, bestaande uit Primeknit. Dit zorgt voor een soepele fitting en een sportieve, toch elegante uitstraling. Tevens maakt dat de schoen uniseks en makkelijk te stylen met veel verschillende soorten outfits.

Ondertussen zijn er meerdere edities van de Ultra Boost uitgekomen. Het laatste model, de Ultra Boost 19, kwam na een relatief lange stilte uit in december, het afgelopen jaar. Omdat de UB zo populair was wilde Adidas zeker weten dat de nieuwe editie niet zou tegenvallen. Het merk ondervroeg duizenden hardloper om erachter te komen wat zij van de bestaande edities vonden, wat er beter kon en wat er niet veranderd mocht worden. Met deze kennis werd het laatste model ontworpen; voor hardlopers, door hardlopers.

De Ultra Boost van Adidas is wat je voeten écht nodig hebben. Twijfel je nog? Probeer het dan gewoon uit, en ik verzeker je: na het passen van dit model wil je niet meer zonder.