TUIN | (MINI) TUIN MAKE OVER.

TUIN | (MINI) TUIN MAKE OVER.

TUIN MAKE OVER.

Afgelopen weekend heeft denk heel Nederland kunnen genieten van het heerlijke weer! En wij ook, maar wij hebben keihard geklust aan onze tuin.

Laten we eerlijk beginnen, onze tuin zag er niet uit. Er werd niks aan gedaan, er stond een lounge set maar verder was het een saaie lelijke boel. De tegels zijn nog steeds verschrikkelijk maargoed, dat is ook een duur grapje om te laten vervangen.

Toen wij hier kwamen wonen (3 jaar geleden) ontstond het idee al (van mij, ik ben eerlijk) om de bakstenen muren te witten.. Want ja, white is my favoooo!

Maarja, dat kwam er maar niet van. Tot afgelopen weekend. Het was zo ver, we gingen de muren witten! Het is een hoop werk maar o wat vind ik het mooi.

Naast de bakstenen muren witten hebben wij ook een overkapping in elkaar gezet. Dit is een overkapping bestaande uit 4 grote palen met een doek er boven gespannen.

Waar ons loungeset staat is het altijd onwijs warm en zonnig en dit is al erg fijn zodat je ook wat meer in de schaduw kan zitten.

Met de witte muren en de overkapping toont alles zoveel lichter. Zelfs de tegels vallen me minder op.
Nog wat leuke dingen aan de muur opgehangen, een aantal nieuwe potten met leuke plantjes en VOILA!

Kijken jullie mee naar het eindresultaat?

Ik kon het natuurlijk niet laten om alles weer helemaal (anouk-proof) af te stylen. Met wit, leuke kussentjes en kleedjes.

Heerlijk!


Hier kan je goed zien hoe de overkapping er uit ziet.

Ik twijfelde eerst om de palen ook te witten maar door het weer buiten zullen ze wat meer grijs gaan worden, net zoals de schutting. Dus ik denk dat we het zo laten. Ook nu de muur van de schuur ook wit is.

De andere kant van de tuin heeft ook nog 2 baksteen muren, deze zijn ook gewit. Maar nog niet helemaal afgemaakt.

We hebben besloten om de onderkant van de bakstenen muur grijs te schilderen. Dit omdat je dan minder snel last hebt van vuil op je witte muurtjes.

Styling kan niet missen he!

Het doek zorgt er voor dat er veel zon wordt tegengehouden. Niet alles natuurlijk en het geeft je ook geen 100% bescherming tegen de zon.

Wat je wel bescherming geeft is goede zonnebrand. En ja, wij smeren ons suf hier in huis.

Dit is de zonnebrand van Vichy (Capital Soleil Beach Protect!) Voor Ivy gebruiken wij factor 50 en zelf smeren wij ons in met factor 30.

Goed uit de zon halen, maar wel binnen hand bereik.

Fijne dag allemaal! Ik hoop dat we nog heel veel in de zon buiten kunnen zitten hier!