WEBSHOP | INTERVIEW MET ANNE VAN KIDOOZ.

WEBSHOP | INTERVIEW MET ANNE VAN KIDOOZ.

We shoppen allemaal graag bij webshops, maar hoe leuk is het om te lezen wie er achter de webshops zitten! Lees vandaag het interview met Anne de eigenaresse van de webshop Kidooz. Op dit moment is Kidooz een van mijn favoriete webshops. Ik heb zelfs al een aantal keer met de eigenaresse op beurzen mogen staan. Omdat ze behoorlijk undercover is leek het mij leuk om een interview met haar te doen.

In deze webshop kun je een groot assortiment kleding vinden, o.a rompertjes, broekjes, truien, boxpakjes en slaapzakken. Maar ook voor aankleedhoezen, maxi cosi hoezen, kaartjes, knuffels, speelgoed en speenkoorden. Er is elk seizoen een hoop nieuws te vinden. De meeste producten in deze webshop laat Anne zelf maken. Hoe gaaf is dat? Je eigen spullen ontwerpen en vervolgens je eigen webshop te zien groeien.

En vergeet niet dat er een heleboel leuke invulboeken en mijlpaal kaartjes te koop zijn om alle belangrijke mijlpalen in vast te leggen.

Lezen jullie mee?

Wie ben je en wat voor webshop heb je?
Mijn naam is Anne en ik ben de eigenaresse van Kidooz.

Kidooz staat voor hippe kids musthaves. Leuke en unieke printjes, kleur maar ook nog steeds de monochrome trend. Onze kleding is gemaakt van 100% GOTS organisch katoen. GOTS (Global Organic Textile Standard) kleding is gecertificeerd en heeft 100% biologische vezels. De huid van een baby’tje is erg gevoelig maar met onze kleding hoef je je nergens zorgen over te maken. De kleding is verkrijgbaar in maat 50 t/m 98. Ook hebben wij een ruime collectie invulboeken, uiteraard in zwart/wit :-).

Hoeveel mensen zijn er op dit moment werkzaam bij jou?
Op dit moment zijn er in totaal vier mensen werkzaam, waarvan twee méér dan fulltime vanwege het aantal bestellingen. Wij werken dan ook iedere avond door: ‘voor 12:00 besteld = morgen in huis!’ Het ligt dan ook in de verwachting dat wij na de zomervakantie het aantal personeelsleden moeten gaan uitbreiden. Daarnaast maken wij ook gebruik van diverse “ZZP’ers” voor o.a. de boekhouding, grafici en het vast laten leggen van de eigen producties/ontwerpen waar beeldrecht op zit.

Wij bedienen de Nederlandse markt maar ook de Belgische markt en later dit jaar ook de Franse en Duitse markt. Kidooz is gevestigd in de grensstreek van Belgie en Nederland in de buurt van Hazeldonk-Breda.

Waarom ben je een webshop begonnen?
De webshop ben ik begonnen in juli 2014. Ik ben opgeleid als kinderdagverblijf leidster/manager en het was de bedoeling om een eigen kinderdagverblijf op te zetten. Alleen is er een paar jaar geleden hier de klad in gekomen. Het was niet meer rendabel één of meerdere bedrijven in deze sector op te zetten. Daarom ben ik mezelf gaan oriënteren op de internationale online markt met een specifieke doelgroep ‘baby- en kinderkleding’. Al is dit ondertussen het tiende jaar dat ik bezig ben met webshops runnen waarvan drie jaar Kidooz!

Hoe ben je begonnen?

Ik ben begonnen met het zelf bedrukken van rompertjes. Al snel werd dit nachtwerk en heb ik iemand aangenomen. Na twee maanden was ook dit niet meer haalbaar en heb ik het volledig uitbesteed aan een bedrijf, dat is nu nog steeds zo.

Wat vindt je het leukste aan een webshop?
Het leukste aan het runnen van een webshop zijn de positieve reacties van de klanten. Je bent er 24/7 mee bezig, het is ontzettend vermoeiend en je gedachten staan nooit stil. Maar dat maakt het ook extra leuk 🙂

Wat zijn je favorieten en best lopende producten van de shop?
Favoriete product en ook meteen het best verkochte product uit de webshop zijn de invulboeken. Het zijn op dit moment 15 verschillende boeken (ook voor mama/mama en papa/papa ouders!) en op dit moment zijn wij bezig met het nieuwste boek voor premature kindjes ‘grote avonturen beginnen klein’.

Verkoop je ook andere merken of alleen je eigen merk?
Op dit moment is er naast Kidooz eigen merk ook een ander merk te koop in de webshop namelijk Wishbone bike uit Australie. De stoere (gerecyclede!) fietsjes voor kindjes vanaf 1 jaar.

Waar is Kidooz allemaal te koop
Wij hebben op dit moment 150 retailers worldwide en dit worden er steeds meer.

Waar zie je jezelf over een aantal jaar?
Het doel over een aantal jaar….goede en moeilijke vraag. Misschien een Kidooz winkeltje 😉 al is het hebben van een webshop een stuk fijner.

Kidooz staat elk jaar in Februari op de Negenmaandenbeurs met leuke beursaanbiedingen en twee keer per jaar is er online een Sample Sale met zeer hoge kortingen.

Deze sales zijn dan ook altijd binnen 3 minuten uitverkocht en er is meer dan genoeg. De volgende sample sale staat gepland voor 15 juni 2017 om 19:00. Save the date!