WEBSHOP | INTERVIEW MET ROMY VAN DE HELLO BIRD STORE.

WEBSHOP | INTERVIEW MET ROMY VAN DE HELLO BIRD STORE.

Interview met Romy van de Hello Bird Store.

We shoppen allemaal graag bij webshops, maar hoe leuk is het om te lezen wie er achter de webshops zitten! Vandaag leren we Romy de eigenaresse van de webshop Hello Bird Store kennen. Toen ik haar antwoorden las op mijn interview moest ik keer op keer erg lachen. Ze begon met de Kidtionary shirtjes. Een shirtje met de naam van jou kindje die je helemaal naar je eigen stijl kan maken. Inmiddels zijn er rompers, hydrofiel doeken nog veel meer andere soorten t-shirtjes inclusief de twinning versie en zelfs tasjes toegevoegd aan de collectie.

Heb jij geen inspiratie? Doe je bestelling en zet in de opmerkingen dat je hulp nodig hebt, dan sturen ze je vanzelf een berichtje. Heb jij je tekst wel al klaar? Zet hem in de opmerkingen!

Wie ben je en waarom ben je begonnen met je webshop?
Ik heet Romy en mijn webshop heet Hello Bird. Ik doe dit met enorm veel liefde en plezier! Natuurlijk is het niet uit het niks gekomen, ik heb altijd al het idee gehad om iets voor mijzelf te beginnen alleen wist ik nooit wat ik dan precies zou gaan doen.

Hiervoor had ik een klein bedrijfje in fotografie, maar boekingen werden me teveel om te combineren met de zorg voor mijn dochter, dus deed ik liever iets wat ik vanuit huis kon doen. Ik wilde iets origineels hebben, iets dat nog niet bestond.

Ineens kwam ik op het idee om een soort ‘beschrijving’ van je kind te maken net als in een woordenboek en zo ontstond dus Kidtionary!

Dat was echt een gat in de markt en nog steeds ben ik de enige die zoiets heeft. Daar zijn nu de canvastassen bijgekomen die ook minstens net zo goed gaan, dus dat is natuurlijk wel super gaaf.

Hoelang geleden ben je begonnen met je webshop?
Ik besta nu iets meer dan een jaar, in het begin kocht in producten in Maleisië in en die verkocht ik op de Nederlandse markt. De winst heb ik gebruikt om de (soms dure) apparatuur voor het bedrukken te kopen (naast een hele hoop uit eten gaan en lekker genieten haha). Op een gegeven moment kwam Ali Express veel meer in trek in Nederland waar in principe dezelfde producten verkocht werden, dus toen werd het tijd om de stap te nemen en inderdaad bedrukkingen te faciliteren.

Doe je alles zelf of personeel in dienst?
In het begin kon ik alles wel alleen af maar inmiddels heb ik een paar hulpjes die me ondersteunen. Ook helpt mijn man me altijd, al is het dat hij met tassen vol enveloppen naar de post gaat haha. Daarnaast heb ik dingen geautomatiseerd zodat het niet allemaal meer met de hand gedaan moet worden, dit scheelt erg veel werk.

Nog steeds is alles handmade, dat maakt elk product weer uniek.

Wat vindt je het leukste van het hebben van een webshop?
Dat alles hand gemaakt is, en elk product dus uniek is. Als ik op een product ben uitgekeken haal ik het offline en ik doe alleen nog maar wat ik echt leuk vind. Ik kan natuurlijk ook lekker mijn eigen tijd indelen en werken als ik daar zin in heb (rekening houdend met mijn levertijd natuurlijk, haha). Ik zou echt nooit meer in loondienst willen! Gelukkig heb ik die vrijheid om dat te beslissen.

Heb je een favoriet product uit de shop?
Kidtionary is een lucky shot geweest; het sloeg in als een bom en nog steeds is het een item waar mensen Hello Bird aan herkennen. Daarnaast verkoop ik veel andere toffe producten, omdat ik ze allemaal zelf verzonnen heb is er niet 1 favoriet maar zijn het allemaal een soort kleine kindjes waar ik trots op ben. Niks is gekopieerd en dat is in deze tijd toch best uniek.

Over 10 jaar hoop ik dat ik het nog steeds leuk vind om te doen! Als dat niet het geval is heb ik waarschijnlijk m’n apparatuur het raam uit gegooid en dan ben ik bezig met iets heel anders.. Dat ik het leuk vind is voor mij het belangrijkste!

Hier onder een aantal items uit de webshop.

Het bekende Kidtionary shirtje!

Ivy in het Super girls only date super heroes shirtje. Ook verkrijgbaar in de jongens versie!


Persoonlijke hydrofieldoeken.

En sinds kort ook onwijs leuke tasjes!

Ook de Twinning shirtjes zijn erg leuk. Verkrijgbaar in de Mommy & Daddy versie.

Wordt jou kleintje grote zus of grote broer? Ook daar zijn leuke shirtjes voor te vinden in deze shop.