WEBSHOP | INTERVIEW MET SIMONE VAN HIP CLOTHING.

We shoppen allemaal graag bij webshops, maar hoe leuk is het om te lezen wie er achter de webshops zitten! Vandaag leren we Simone, de eigenaresse van de webshop Hip Clothing een beetje beter kennen. Ze is 29 jaar en is afgestudeerd aan de modeopleiding. Naast kinderkleding maakt ze ook aankleedhoezen, wieg of ledikant dekens en naamslingers. Wanneer jij een wens hebt, dan kun je haar altijd een mailtje sturen en dan komt het helemaal in orde.

Hoe ben je op het idee gekomen om een webshop te beginnen?
Na het afstuderen aan een modeopleiding kon ik niet gelijk een baan vinden in deze branche. Ik ben toen weer in de horeca gaan werken, maar ik miste mijn naaimachine. Op een avond zag ik op Instagram een leuke webshop met handgemaakte kinderkleding. Na een mini zoektochtje in deze wereld belde ik mijn vriend op en zei dit ga ik ook doen! Mijn bestie was net bevallen van een dochtertje en mijn moeder heeft ook altijd kleding voor haar zelf en haar kinderen gemaakt dus ik ging met een pas modelletje en een handige moeder achter de hand aan de slag. Mega handig z’n handige moeder want soms loop je vast bij een bepaald idee en dan is het zo fijn om samen te kijken hoe je dit het beste kunt doen.

Hoelang bestaat de webshop al?
Hip Clothing bestaat op 29 Juni alweer 2 jaar.

Met welke producten ben je begonnen?
Het begon allemaal met een legging. Maar al snel volgde er haarbanden en slabben.

Doe je alles alleen of heb je mensen in dienst?
Ik werk heerlijk alleen aan mijn label. Maar het lijkt me ook ontzettend leuk om dit te kunnen gaan doen met mijn moeder als het steeds meer werk word.

Wat vindt je het leukste van het hebben van een webshop?
Ik maak alle producten zelf.  Van het bedenken tot het uitvoeren.  Dit is ook wat ik het aller leukste vind aan het hebben van een label.  Het krijgen van een idee, enthousiast worden (ik word altijd mega enthousiast, laatst  heb ik een idee zitten uitwerken en maken tot dat het opeens half 2 s’nachts was en ik dacht misschien moet ik eens gaan slapen) en daarna uitwerken, maken en uit eindelijk verkopen en al die lieve kindjes met jou items zien rond lopen.  Hoe leuk is dat?! De meeste van mijn patronen maak ik ook  zelf of ik pas ze aan naar mijn idee en wens.

Hoe kennen mensen jou webshop?
Ik denk voornamelijk via instagram.

Welk product verkoop je het meest?
Broekjes! Leggings en harems.

Wat is je favoriete product uit je webshop?
Oe lastig hoor! Alle items maak ik met veel liefde. Maar als ik echt moet kiezen.. ehmm..  Ik denk dat dat een item is waar ik nog mee bezig ben, deze staat nog niet in de shop.

Verkoop je ook bij andere winkels/webshops. Zoja, bij hoeveel winkels/webshops zijn je producten te koop?
Op dit moment kun je Hip ook vinden bij de webshop  Little moose in Belgie

Verkoop je ook andere merken of alleen je eigen merk?
Wij verkopen alleen items van Hip.

Wat is je doel over 10 jaar met je webshop?
Over  10 jaar werk ik voor mezelf en dit doe ik dan in ons huis of in een pand. Nee in een pand want ik hoop dat we dan flink gegroeid zijn.  Ik werk dan samen met mijn moeder en heb meerdere personeelsleden rond lopen want Hip blijft alles met de hand maken.  Ook vind je onze kleding in diversen kinderkleding winkels. En verkopen we ook andere kinderspullen naast de kleding.