WEBSHOP | INTERVIEW MET SAMANTHA VAN OHMYGOODY.

We shoppen allemaal graag bij webshops, maar hoe leuk is het om te lezen wie er achter de webshops zitten! Lees vandaag het interview met Samantha van de webshop Oh My Goody. De webshop Oh My Goody bestaat uit allerlei leuke spullen voor je kindje. Shirtjes, broekjes, (muur)stickers, posters maar ook speelgoed kun je hier vinden.

Hoe ben je op het idee gekomen om een webshop te beginnen?
Bijna 6 jaar geleden, tijdens mijn studie aan de Hoge Hotelschool volgde ik een minor in E-commerce. Vanaf dat moment is het gaan kriebelen. Ik bedacht de naam Oh My Goody en legde de domeinnaam, hier wilde ik ooit iets mee gaan doen!

Hoelang bestaat de webshop al?
Sinds 1 mei 2016, over iets meer dan een maand bestaat de shop alweer een jaar! Echt voorbij gevlogen.

Met welke producten ben je begonnen?
Ik ben met mijn eigen label begonnen met vijf verschillende shirts. Verder bestond het assortiment uit broekjes van Diapers & Milk en shirts van Shapes of Things. In de tussentijd heb ik aardig uitgebreid met verschillende items van diverse merken. Mijn shirtcollectie is ook verder uitgebreid en naast shirts heb ik nu ook een postercollectie en muurstickers.

Doe ja alles alleen of heb je mensen in dienst?
Ik doe op dit moment nog alles alleen

Maak je de producten zelf of besteed je alles uit?
Ik ontwerp alles zelf. De shirts bedruk is zelf en ook de muurstickers maak ik. De posters worden door een professionele drukker gedrukt.

Wat vindt je het leukste van het hebben van een webshop?
ALLES! Ik vind het geweldig om mijn creativiteit er volledig in kwijt te kunnen. Het is zo heerlijk om nieuwe dingen te verzinnen, ontwerpen te maken en te komen tot iets eigens. Foto’s toegestuurd krijgen van kids die één van mijn shirts dragen of het resultaat in een kinderkamertje, daar doe ik het voor! Oh My Goody is echt m’n derde kindje haha.

Hoe kennen mensen jou webshop?
Waarschijnlijk via Instagram of Facebook.

Welk product verkoop je het meest?
Het ‘Alfabet’ naamshirt is de absolute nummer 1! Op de voet gevolgd door ‘Clown’ en ‘Vriendje’.

Hoe kom je aan je ontwerpen?
Mijn kids zijn mijn grootste bron van inspiratie. ‘Clown’ en ‘Superboef’ slaan bijvoorbeeld echt op Noah. Ik hecht veel waarde aan de originaliteit van mijn ontwerpen. Soms krijg je op de raarste momenten een idee, dan schrijf ik het direct op m’n lijstje in mijn telefoon. Later ga ik er dan mee aan de slag om te kijken hoe ik het idee kan uitwerken. Niet elk idee haalt natuurlijk de shop.

Wat is je favoriete product uit je webshop?
Het Alfabet shirt is toch wel mijn favoriet. Dit was mijn eerste idee en het is zo tof dat het zo is uitgepakt. De custom made items vind ik sowieso extra bijzonder om te maken.

Verkoop je ook bij andere winkels/webshops. Zoja, bij hoeveel winkels/webshops zijn je producten te koop?
Mijn collectie is momenteel te koop via 8 webshops en 2 stenen winkels in Nederland.

Verkoop je ook andere merken of alleen je eigen merk?
Naast mijn eigen merk verkoop ik inmiddels bijna 20 andere merken. Met veel van de merken die ik verkoop heb ik zelf een persoonlijke ervaring. Ik denk dat ik hierdoor mijn eigen enthousiasme nog beter kan over brengen.

Wat is je doel over 10 jaar met je webshop?
Oh My Goody gaat een verzamelplek worden van de tofste ‘goodies for the little ones’. Mijn eigen label wil ik blijven uitbreiden met nieuwe ontwerpen en productgroepen. Maar daarnaast wil ik ook telkens op zoek gaan naar de mooiste merken uit binnen- en buitenland. Merken die net even anders dan anders zijn. Over 10 jaar hoop ik een leuk team om me heen te hebben verzamelend, met getalenteerde mensen die elkaar en de shop versterken.Neem snel een kijkje op de webshop van Oh My Goody!